Βασίλης Ελευθεριάδης: «Με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρω»

Ενας από τους παίκτες που ξεχωρίζουν με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ είναι σίγουρα ο Βασίλης Ελευθεριάδης της Αναγέννησης Φλόγας. Ο αθλητής που είναι γεννημένος το 1999, ξεκίνησε το μπάσκετ πριν από οκτώ χρόνια στην Αναγέννηση Φλόγας. 









Έχει αγωνιστεί δύο φορές στο τουρνουά μίνι της ΕΚΑΣΘ (μία με τους γεννημένους το 1998 και μία με τους 1999). Αγωνίστηκε ακόμη στην ηλικία των δέκα ετών στο τουρνουά του Αγίου Παύλου το οποίο και κατέκτησα με την ομάδα του. Επίσης συμμετείχε και στη γιορτή μινι της ΕΚΑΣΘ το 2010.

Επαιξε δύο φορές στα προπαιδικά τουρνουά της ΕΚΑΣΘ ( με τις ηλικίες 1998 και 1999). Πέρσι συμμετείχε στο παιδικό με το οποίο έφτασε ως τους «24» της Θεσσαλονίκης. Φέτος με το παιδικό σε τέσσερις αγώνες έχεις μέσο όρο 19,5 πόντους και με το εφηβικό σε τρεις αγώνες, πέντε  πόντους μέσο όρο. Ο Βασίλης δεν αρνήθηκε να μας απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις:

Είσαι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα των παίδων. Πιστεύεις ότι αυτό οφείλεται στην σκληρή δουλειά ή είναι έμφυτο ταλέντο;

«Σίγουρα οφείλεται και στα δύο. Πιστεύω πως έχω κάποιο ταλέντο αλλά χρειάζεται και προπόνηση για να καλλιεργηθεί όσο γίνεται περισσότερο».

Η ομάδα σου, η Αναγέννηση Φλόγα, έχει αρκετά παιδιά στις ακαδημίες της από τις οποίες προέρχεσαι κι εσύ. Είναι δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο;

«Υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά στην ακαδημία της ομάδας. Πιστεύω πως αυτό οφείλεται στην πρόσληψη των κατάλληλων προπονητών και στη νοοτροπία του προέδρου της ομάδας, Αριστοτέλη Ψάλτου ο οποίος προωθεί αθλητές από το παιδικό και εφηβικό στη… μεγάλη ομάδα για να πάρουν εμπειρίες».

Τέλος ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;


«Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά πιστεύω πως αν δουλέψω σκληρά θα τα καταφέρω. Σίγουρα για τα επόμενα χρόνια όμως προέχει το σχολείο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια