Βύρων Αλεξιάδης και Δήμος Φυντανίδης στο Μουσείο της ΧΑΝΘ

Δυο σπουδαίες μορφές του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, τον Βύρων Αλεξιάδη και τον Δήμο Φυντανίδη είχε την χαρά να φιλοξενήσει η ΧΑΝΘ στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας».







Οι δυο άλλοτε συμπαίκτες της θρυλική ομάδας του «Ανατολία», η οποία το 1962 διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, (τον οποίο τελικά έχασε στα μπαράζ από τον Παναθηναϊκό), ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Μπάσκετ από τον Γιωργή Μπουσβάρο και δήλωσαν συγκινημένοι αντικρίζοντας φωτογραφίες, αντικείμενα, δημοσιεύματα μιας εποχής που θυμούνται πάντα με αγάπη και νοσταλγία.

Ενεργός στα 80 του χρόνια!

Ο Βύρων Αλεξιάδης,  έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες του αθλήματος, αφού υπήρξε εκτός από παίκτης, διαιτητής, προπονητής και παράγοντας. Στο παρελθόν ήταν μέλος της ΟΔΚΕ, ενώ χρημάτισε και γ.γ. του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Συνεχίζει ακόμη και σήμερα στα 80 του χρόνια να αγωνίζεται σε παιχνίδια με την φανέλα των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης!

Πρόεδρος του ΠΑΟΚ το 1984           

Ο Δήμος Φυνταντίδης,(κατά την επίσκεψη του στην ΧΑΝΘ συνοδεύονταν από την σύζυγο του Θούλη), εκτός από καλαθοσφαιριστής, υπήρξε πρωταθλητής της κωπηλασίας (έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες), ενώ διακρίθηκε και στο βόλεϊ. Μετά το τέλος της καριέρας του ως αθλητής ασχολήθηκε έντονα ως παράγοντας με τα κοινά. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας(ΕΟΚ) . Ήταν πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ το 1984, χρονιά κατά την οποία ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια