Επεισοδιακή επικράτηση για τον Αξιό Ανατολικού

Δυνατός αγώνας με δραματική εξέλιξη και επεισοδιακά σημεία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Χαλάστρας, που βρήκε νικητή τη γηπεδούχο ομάδα του Αξιού Ανατολικού επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ηλιούπολης με 70-69.



Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν από την αρχή στο σκορ σε ένα νευρικό και άστοχο-άτεχνο πρώτο ημίχρονο με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα. Καθοριστική ήταν η αποβολή του Σιούνη του Αξιού (του οποίου κρατήθηκε το δελτίο) στο τρίτο δεκάλεπτο, γιατί εξύβριζε συνεχώς τον αντίπαλό του και απείλησε και τους διαιτητές.

Το πλεονέκτημα αυτό δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος παρότι βελτίωσε την επίθεσή του και βρέθηκε μέχρι πέντε πόντους μπροστά, δεχόταν με μεγάλη ευχέρεια καλάθια στην άμυνα. Στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο οι -εμφανώς τρομοκρατημένοι διαιτητές- έπαιξαν έδρα αφού δε μέτρησαν καλάθι του Ικιούζη, και δεν έδωσαν φάουλ σε καλάθι του Ζουμπουλάκη, ο οποίος  δέχθηκε μπουνιά και αποχώρησε με πρήξιμο.

Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων με το σκορ 68-69 δόθηκε φάουλ σε επίθεση αυτοθυσίας ένας εναντίον πέντε στον Λιακόπουλο, ο οποίος ήταν ψύχραιμος και ευστόχησε για να γράψει το τελικό σκορ. Μετά από τάιμ άουτ και χρόνο 7.3’’για την τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων,  η μπάλα «κόλλησε» στα χέρια των παικτών του Μέγα χωρίς να μπορέσουν να εκδηλώσουν καλή επίθεση εναντίον της άμυνας ζώνης που έπαιξε απρόσμενα ο Αξιός Ανατολικού και ανέτρεψε οποιαδήποτε επιλογή σχεδιάστηκε.

Μεγάλη και ηγετική εμφάνιση από Λιακόπουλο κυρίως μετά την αποβολή του συμπαίκτη του για τον Αξιό, ενώ για το Μέγα διακρίθηκαν  οι Θρασυβουλίδης, Κανάκης. Ο αγώνας  ολοκληρώθηκε μέσα σε πανηγυρισμούς από παίκτες και οπαδούς των νικητών υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας… για το φόβο των απειλών προς τους διαιτητές μετά την αποβολή… Οι διαιτητές και η γραμματεία ολοκλήρωσαν το φύλλο αγώνα συσκεπτόμενοι για ώρα στα γραφεία…

Δεκάλεπτα: 10-8, 27-25, 44-48, 70-69
Διαιτητές: Αγραφιώτης Γρ.-Καλφόπουλος
ΑΞΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ (Γρουμπουσιάνης): Σιούνης  15, Κοντάκης 2, Γκόντης  2, Λιακόπουλος 23 (2), Τσίμπος 12, Κυρτζαλιώτης 4, Βουδούρης 7(1), Σμούκλης  5, Σιάπκαρης  2, Παναγιώτου.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Σταυρόπουλος): Κολογοσίδης  1, Καραντάκης, Ζουμπουλάκης  6,  Θρασυβουλίδης  24(4), Γεράκης  5(1), Στυλίδης 2, Δημητριάδης  6, Ικιούζης 4,  Πανταχός  4, Κανάκης  17.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια