«Διπλό» για τους Ελαιώνες στο πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ-Φωτορεπορτάζ

Με τρεις αγώνες της 18ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Η ομάδα της Κατασκήνωσης Ελαιώνες επιβλήθηκε πολύ δύσκολα του μαχητικού CAFÉ TIMES και έμεινε μόνη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη τη συντριβή της PORCELANA από τον Αισχύλο, που παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της τέταρτης προνομιούχας θέσης που οδηγεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.


Επίσης, ο Ιπποκράτης πρόσθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό του, αυτή τη φορά επί της Medical και παρέμεινε μόνος στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

CAFÉ TIMES – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ  70-73
MEDICAL - ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ  62-72
PORCELANA - ΑΙΣΧΥΛΟΣ  36-68

Βαθμολογία

1.   ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ              29                  14-1
2.   COCA COLA 3E                             28                  12-4
3.   ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ                                27                  11-5
4.   ΑΙΣΧΥΛΟΣ                                     27                    10-7
5.   ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ         26                  10-6
6.   PORCELANA                                25                    9-7
7.   ΚΥΑΝΑ                                          24                    8-8
8.   CAFE TIMES                                23                    6-11
9.   MEDICAL                                      22                    5-12
10. SBC "ΕΥΡΩΝΟΣΗΛΕΙΑ"               18                   3-12
11. VOID CAFE                                    8                    1-16

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και την Τρίτη, θα διεξαχθούν οι αγώνες της 19ης αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 28/02, 18.15, ΕΚΟ         PORCELANA - SBC "ΕΥΡΩΝΟΣΗΛΕΙΑ"
Σάββατο 28/02, 20.00, Ευκαρπία  ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ -
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
Κυριακή 01/03, 18.15, ΕΚΟ          CAFÉ TIMES – KYANA
Κυριακή 01/03. 21.30, Φοίνικας    COCA COLA 3E – ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Τρίτη 03/03, 21.30, Φρυγανιώτη   ΑΙΣΧΥΛΟΣ - SBC "ΕΥΡΩΝΟΣΗΛΕΙΑ"

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής:

CAFÉ TIMES – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ  70-73

Τα ντέρμπυ στο φετινό πρωτάθλημα του ΑΣΕΘ καλά κρατούν. Η Κατασκήνωση ΕΛΑΙΩΝΕΣ, πιο τυχερή στο τέλος, έβαλε ακόμα μια νίκη στο σακούλι της απέναντι στην ελλιπή ομάδα του Café Times με σκορ 73-70.
Ήταν φανερό πως οι δυο ομάδες στην αρχή είχαν το μυαλό τους στο τριήμερο και πετούσαν από νωρίς χαρταετό.  Σκορ δεκαλέπτου 20-20, με τους ΕΛΑΙΩΝΕΣ να καλύπτον στο τελευταίο λεπτό διαφορά 7 πόντων. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά τους τελικούς νικητές με τέσσερις πόντους, σκορ που προϊδέαζε τι θα επακολουθούσε στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 25’ οι ΕΛΑΙΩΝΕΣ βρέθηκαν μπροστά με 43-50, κάπου εκεί κανόνιζαν που θα διασκεδάσουν τη καθαρά Δευτέρα, σε ένα λεπτό όμως το Café Times τους επανέφερε στην πραγματικότητα κάνοντας το σκορ 50-50.
Στο 34’ το Café Times πήρε διαφορά 5 πόντων με παλικαρίσια επιθετικά ριμπάουντ, ενώ οι ΕΛΑΙΩΝΕΣ  στο 1.38’’ έφεραν το ματς στα ίσια 68-68, σκορ που διατηρήθηκε έως και 38’’ για τη λήξη.
Για έβδομη φορά φέτος οι ΕΛΑΙΩΝΕΣ, που κυνηγούν την είσοδο στην τετράδα, έπαιζαν ματς που κρινόταν στην τελευταία επίθεση. Το Times έκανε το 70-68, αλλά ο Τερζάκης στα 18’’ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην Κατασκήνωση.
Εκεί το μυαλό όλων πήγε στο ματς του πρώτου γύρου όπου ο Ιμιρτζίδης στην τελευταία επίθεση έδωσε τη νίκη στο Cafe Times. Αυτή τη φορά την επίθεση ανέλαβε ο Ζελελίδης, έφτασε μέχρι κάτω από το καλάθι, αλλά από την κούραση αστόχησε σε εύκολο lay up, η μπάλα γύρισε βασανιστικά στη στεφάνη και οι ΕΛΑΙΩΝΕΣ πανηγύρισαν τη νίκη χρυσάφι για τη συνέχεια.
Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Διαιτητές : Χιωτάκης- Τοκμακίδης.
Δεκάλεπτα : 20-20, 34-38, 52-56, 70-73.
CAFE TIMES (Ζελελίδης) : Παναγιωτίδης, Σαπουτζής 18(2), Ιμιρτζίδης 19(1), Λεμονιδης 5, Ζελελίδης 15(3), Καραμπάσης 13.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ (Σιταρίδης) : Εμμανουήλ 17 (1), Παπαποστόλου 3, Κατσαμάγκας 2, Σιταρίδης Β. 17 (2), Τερζάκης 21(1), Κεραμιδάς 9 (1), Γιαννάκης 4, Ιωαννίδης.








MEDICAL - ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ  62-72

Αμφίρροπη μέχρι τα τελευταία λεπτά και με μεγάλη ένταση ήταν η αναμέτρηση μεταξύ Ιπποκράτη και Medical. Αν και ο Ιπποκράτης πήρε από την αρχή προβάδισμα, στηριζόμενoς κυρίως στον επιθετικό οίστρο του Δρίζη (συνολικά 30 π. με 6 τρ.) δεν κατάφερε μέχρι τα τελευταία φορά να εξασφαλίσει διαφορά ικανή να του επιτρέψει να αισθάνεται ασφαλής, καθώς η αντίπαλή ομάδα κατάφερνε, με τους Στυλιανού, Φελουκίδη, Καζάκο, Αναστασιλάκη Αθ. και Τσουκαλά να εναλλάσσονται στο ρόλο του σκόρερ και τους Κουλαξή και Θεοδοσιάδη να προσφέρουν κυρίως αμυντικά με κλεψίματα, να βρίσκονται με μικρά σερί πόντων συνεχώς σε απόσταση βολής.
Από τον Ιπποκράτη, εκτός του Δρίζη, ο Προδρομίδης για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο κινητήριος μοχλός, σκοράροντας 10 πόντους στο 2ο ημίχρονο με ποιοτική απόδοση σε επίθεση και άμυνα, όπως και ο Θέμης Μαυρίδης που αποδείχθηκε καθοριστικός, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά φέτος με τον Ιπποκράτη. Πολλές μάχες κάτω από τα 2 καλάθια έδωσε ο Χιτ, ενώ ιδιαίτερα μαχητικοί ήταν και οι Κουμαράς, Νίκου, Βλάχος και Δαλαμπίρας με τον τελευταίο να δίνει στο τέλος το περιθώριο στην ομάδα του να διατηρήσει και να διευρύνει την υπέρ της διαφορά με συνεχόμενες καλές αμυντικές τοποθετήσεις και κρίσιμα κλεψίματα, όταν η ομάδα της Medical έκανε τις τελευταίες της προσπάθειες να διεκδικήσει τη νίκη.
Σε καλό κλίμα μεταξύ των παιχτών το παιχνίδι, χωρίς να λείψουν οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες και η αγωνιστικότητα εκατέρωθεν.
Πολλά παράπονα από τη διαιτησία διατύπωσε η γηπεδούχος ομάδα, με το Στυλιανού να χρεώνεται αρχικά με τεχνική ποινή και τελικά να αποβάλλεται, διαμαρτυρόμενος έντονα για καθαρό φάουλ που ζήτησε και δεν καταλογίστηκε από τους διαιτητές σε προσπάθειά του για τρίποντο 2 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού και με τη διαφορά στους 5 πόντους. Όπως τόνισαν οι άνθρωποι της MEDICAL μετά τον αγώνα: «Χωρίς να υπάρχει λόγος και χωρίς να έχει παιχτεί σκληρό ή αντιαθλητικό παιχνίδι, οι διαιτητές Παπαδόπουλος και Θρασυβουλίδης μοίρασαν αφειδώς τεχνικές ποινές και αποβολές (κυρίως στους ηττημένους για διαμαρτυρία) και πάγωσαν τον ρυθμό ιδιαίτερα στο τέλος. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε αρκετά σφυρίγματα οι παίκτες και των δυο ομάδων συμφωνούσαν για το αντίθετο! Ωστόσο δε στεκόμαστε στα φαλτσοσφυρίγματα που υπήρξαν και για τις δυο ομάδες, αλλά στον αυταρχικό και αγενή τρόπο τους. Η χειρότερη συμπεριφορά διαιτητών που είχαμε ποτέ, ως προς τον τρόπο που μιλούσαν, σα να είχαν σφυρίξει πριν τελικό Ευρώπης και τώρα είχαν εμάς. Ευτυχώς το τελικό άριστο κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων συνέχισε την καλή παραδοσιακά σχέση μεταξύ μας».
Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Θρασυβουλίδης
Δεκάλεπτα: 15-20, 28-36, 50-55, 62-72
MEDICAL (Kουλαξής): Τσουκαλάς 10, Στυλιανού 15(3), Θεοδοσιάδης 6, Φελουκίδης 9, Καζάκος 10 (1), Κουλαξής, Αναστασιλάκης Αθ. 12.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Κουμαράς): Μαυρίδης 12, Δρίζης 30(6), Προδρομίδης 12(2), Δαλαμπίρας, Χιτ 7, Κουμαράς 9(1), Νίκου 2, Βλάχος.

PORCELANA - ΑΙΣΧΥΛΟΣ  36-68

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετατράπηκε το παιχνίδι αυτό, καθώς οι πολλές απουσίες της γηπεδούχου ομάδας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Αισχύλος πάτησε από την αρχή το γκάζι, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Δεκάλεπτα: 10-20, 20-34, 30-48, 36-68.
PORCELANA (Νασιούδης): Λιάντης 11(3), Αλεξανδρίδης 2, Γκάλιος 11, Μποζίνης 2, Λεμοντζής 2, Παναγιωτίδης 8, Χατζηγεωργίου, Μανιάτης.

ΑΙΣΧΥΛΟΣ (Νασάγκας): Τρικαλιώτης, Ρουμελιώτης 2, Βίγλας 17, Χαρατσάρης 9(1), Νασάγκας 3(1), Αμπατζόγλου 18(2), Μπαμπικέρ, Χριστοφορίδης 19(5).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια