Στον τελικό του πρωταθλήματος ΑΣΕΘ και η Κατασκήνωση Ελαιώνες-Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι με τους Βετεράνους Μηχανικούς

Στο τελικό του πρωταθλήματος του ΑΣΕΘ προκρίθηκε και η Κατασκήνωση Ελαιώνες, μετά τη θριαμβευτική νίκη της στο χθεσινοβραδινό ημιτελικό αγώνα στο κλειστό του Φοίνικα με 62-71 επί των Βετεράνων Μηχανικών. Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Ιπποκράτη στα μέσα Μαϊου σε ουδέτερο γήπεδο.



Αν και η ομάδα της Κατασκήνωσης ήρθε ως αουτσάιντερ στο παιχνίδι αυτό (τερμάτισε τέταρτη στη κανονική περίοδο ενώ οι αντίπαλοί της τερμάτισαν πρώτοι), έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της, καθώς προηγήθηκε με 0-11 στο 3’. Οι Βετεράνοι Μηχανικοί αντέδρασαν, ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, μείωσαν σε 12-13 στο 8’, ωστόσο ακόμα ένα ξέσπασμα των φιλοξενούμενων τους έφερε ξανά προηγούμενους με 11 πόντους (12-23) στο 10’.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στους γηπεδούχους, που σφίγγοντας την άμυνα τους και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, ροκάνισαν τη διαφορά και με καλάθι στην εκπνοή προηγήθηκαν με 36-35 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Κατασκήνωση Ελαιώνες εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα των περιφερειακών της παικτών, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και έχοντας σε καταπληκτική μέρα το Χατζηβρέττα, που στο διάστημα αυτό πέτυχε 13 πόντους με τρία τρίποντα, κατάφερε να προηγηθεί ξανά με διψήφια διαφορά (47-57 στο 30’).

Οι Βετεράνοι Μηχανικοί ωστόσο δεν παράτησαν το ματς και κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι 2,5 λεπτά πριν τη λήξη (58-60). Αλλά τρεις συνεχόμενες επιθέσεις τους που κατέληξαν σε λάθος έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν τη διαφορά εκ νέου στους 7 πόντους (58-65), και όντας ψύχραιμοι στις βολές στο τέλος, να κρατήσουν τη μεγάλη νίκη που τους φέρνει στον τελικό της διοργάνωσης.

MVP των νικητών ο Νίκος Χατζηβρέττας με 33 πόντους και πολύ καλή παρουσία και στην άμυνα, ακολουθούμενος  από τον Άκη Εμμανουήλ με 18 πόντους και πολλά τρεξίματα στον αιφνιδιασμό. Από τους ηττημένους προσπάθησαν ο Ανδρέας Παρίσης με 29 πόντους και ο Άρης Βλαχάκης, που κέρδισε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση.

Εξαιρετικό το κλίμα μεταξύ των παικτών παρά τη σκοπιμότητα του αγώνα, ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς, ενώ στο τέλος οι παίκτες των δύο ομάδων φωτογραφήθηκαν από κοινού μαζί με τους διαιτητές του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 12-23, 36-35, 47-57, 62-71
Διαιτητές: Στούμπος-Δέλλας
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (Παπαθανασίου): Τσιριλάκης 2, Καραγιαννίδης, Παρίσης 29(1), Δαλέσης 6,Γιαγκόπουλος 11(1), Ρέμπελος 5, Βλαχάκης 9, Παπαθανασίου.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ (Σιταρίδης Β.): Σιταρίδης Α., Εμμανουήλ 18(2), Παπαποστόλου, Παραμανίδης 2, Σιταρίδης Β. 7, Χατζηβρέττας 33(5), Γιαννάκης 6, Κεραμιδάς 5.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια