Ο Ντένης Παυλάτος στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο Ντένης Παυλάτος, που υπήρξε ο πρώτος γυμναστής που συνεργάσθηκε ποτέ με την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ το 1973 (υπό τις οδηγίες τότε του αειμνήστου Κώστα Μουρούζη), επισκέφθηκε το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.




Η ξενάγηση του από τον Γιωργή Μπουσβάρο έγινε σε ένα φορτισμένο από έντονα συναισθήματα κλίμα, με τον Ντένη Παυλάτο να θυμάται την παρουσία του το 1960 στο ανοικτό της ΧΑΝΘ ως παίκτης του Εθνικού Γ.Σ. Αθηνών στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. «Είχαμε πάρει την τελευταία θέση αλλά κατακτήσαμε το Κύπελλο Ήθους», θυμήθηκε.

Ο Ντένης Παυλάτος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου του 1935, σπούδασε φυσική αγωγή στην Σουηδία χώρα που έγινε και η 2η πατρίδα του. Υπήρξε καρδιακός φίλος του Φαίδωνα Ματθαίου και συνεργάτης του. Θεωρεί «παράσημο» το γεγονός πώς κάποια στιγμή ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως τεχνικός της ομάδας κατά την παρουσία της Εθνικής στην Σουηδία του είπε «Εσύ είσαι η αιτία που μπήκαν οι γυμναστές στις ομάδες του μπάσκετ».

Ο 80χρονος σήμερα Ντένης Παυλάτος που μένει μόνιμα στην Σουηδία, εξέφρασε την επιθυμία να παραχωρήσει στο Μουσείο της ΧΑΝΘ αναμνηστικά λάβαρα, φωτογραφίες , την φανέλα προπόνησης της Εθνικής του 1973 και άλλα αντικείμενα από την προσωπική του συλλογή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια