Η ΗΟΟΡ πέρασε στην αντεπίθεση

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΗΟΟΡ στην οποία αναφέρονται τα εξής:













«Ο Αθλητικός Όμιλος Εκμάθησης Καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ αφού φρόντισε να κάνει υπομονή όλο αυτό το διάστημα στον “πόλεμο νεύρων” που δέχτηκε αποφάσισε να λύσει την σιωπή της. Σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα όπου ευρισκόμενη στην πέμπτη χρονιά παρουσίας της έχει περισσότερα μέλη – παίκτες και παίκτριες – από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της.

Πριν ανοίξει τα χαρτιά της η ΗΟΟΡ όπως και το έπραξε στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 10ης Νοεμβρίου με την παρουσία γονέων φρόντισε να είναι έτοιμη από όλες τις απόψεις για την αδικία που έχει τύχει. Αυτή που ουσιαστικά έχει πλήξει τα μέλη της που ορθώς την εμπιστεύονται από την πρώτη μέρα και συνεχίζουν να το κάνουν σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό.

Αποτέλεσμα όχι τυχαίο αφού ήρθε μέσα από πολύ κόπο και καθημερινή δουλειά. Κάτι που έχει να κάνει με την αθλητική προσφορά και το υψηλό επίπεδο της αθλητικής διαπαιδαγώγησης της ΗΟΟΡ και της διάδοσης των υγειών αθλητικών ιδεωδών. Στοιχεία που αναγνωρίζονται από όλους τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς, ελληνικούς και διεθνείς, ακόμη και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης την FIBA.

Επιβεβαίωση άλλωστε αυτής της αναγνώρισης είναι τα γνωστά, επιτυχημένα τουρνουά 3Χ3 που διοργανώνει η ΗΟΟΡ υπό την σκέπη, καθοδήγηση και τους κανόνες της FIBA με την οποία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία.

Πέραν όμως της αθλητικής προσφοράς της η ΗΟΟΡ έχει να επιδείξει από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της και κοινωνικό έργο, με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που προσφέρει στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ που είναι στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, αλλά και με την διενέργεια επανειλημμένα αιμοδοσίας, έχοντας στην Τράπεζα αίματος πλέον των 150 φιαλών αίματος.

Αντί λοιπόν να εκτιμηθεί η συνολική προσφορά της ΗΟΟΡ, μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ένα χρονικό σημείο μέχρι το οποίο η συνεργασία με το Δήμο Συκεών παλαιότερα και με το Δήμο Νεάπολης Συκεών ήταν άψογη, αναίτια και χωρίς καμία ευθύνη της άρχισαν τα προβλήματα. Αυτά είχανε πηγή την πλευρά του Δήμου και συγκεκριμένα της δημοτικής επιχείρησης με αποκορύφωμα τη μείωση των ωρών διάθεσης του γυμναστηρίου στο Σωματείο για τις προπονήσεις των αγωνιστικών και αθλητικών τμημάτων του Σωματείου.

Αυτό το οποίο μέχρι τότε ο Δήμος παραχωρούσε αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του, προέβη σε μείωση των ωρών που έφτασε σήμερα σε διάθεση μόλις 13 ωρών έναντι των 27 που είχε το Σωματείο!!!!!!

Ώρες που αφαιρέθηκαν από την “HOOP” και διατέθηκαν σε σωματείο το οποίο καμία σχέση δεν είχε μέχρι πρότινος με το Δήμο και στη συνέχεια με τη σύνταξη του φωτογραφικού κανονισμού λειτουργίας του γυμναστηρίου, ο οποίος πάμπολλες φορές ερμηνεύεται αυθαίρετα με μόνο στόχο να θίξει την ΗΟΟΡ, αφού με φωτογραφική διάταξη αυτού σε βάρος της HOOP επιβαρύνεται το Σωματείο με υπέρογκη και μη νόμιμη καταβολή ποσών πέραν των υποχρεωτικά καταβαλλόμενων για την χρήση του Γυμναστηρίου, αφού στην ΗΟΟΡ υπολογίζει το σύνολο του αντιτίμου που καταβάλλεται σε αυτήν από τους αθλητές ενώ σε άλλα σωματεία και σε άλλα αθλήματα αγνοούνται από την επιχείρηση αμοιβές που εισπράττουν αυτά για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Μία στάση που γεννάει το εύλογο ερώτημα. Γιατί να υπάρχει αυτή η στάση στο πρόσωπο της ΗΟΟΡ από τον Δήμο την στιγμή που ολοένα και περισσότεροι γονείς την εμπιστεύονται για τα παιδιά τους; Μήπως επειδή η ΗΟΟΡ έχει επιλέξει να είναι μακριά από πολιτικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις αφού αυτό επιτάσσουν οι αρχές της;

Το σίγουρο είναι ένα. Πως η όλη στάση του Δήμου απέναντι στην ΗΟΟΡ αποτελεί εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία των τμημάτων της στα πλαίσια των προπονήσεών τους ώστε να προετοιμαστούν οι αθλητές για τα παιχνίδια τους.

Μάλιστα η ΗΟΟΡ αν και επανειλημμένα απευθύνθηκε στην Δημοτική Αρχή του Δήμου μας και την αρμόδια επιχείρηση αυτής για τον αθλητισμό (ΚΕΥΝΣ) αντιμετώπισε μια κυριολεκτικά «εχθρική» συμπεριφορά με καμία ουσιαστική απάντηση στα δίκαια και εύλογα αιτήματα και ερωτήματα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η ΗΟΟΡ με την παρουσία των γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου, όπου η υπόθεσή της ξεκίνησε να συζητάτε τα μεσάνυχτα και για δύο και πλέον ώρες, γνωστοποίησε μια σειρά από έγγραφα που έχουν άμεση σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις συνεχιζόμενα μειωμένες ώρες προπόνησης.

1) Επιστολή διαμαρτυρίας γονέων προς τον Δήμαρχο (με υπογραφές των γονέων) καθώς επίσης και η περσινή αντίστοιχη επιστολή προς Δήμαρχο.

2) Επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης FIBA με την οποία αναγνωρίζεται το Σωματείο ως Επίσημος συνεργάτης της για την ανάπτυξη και τις δραστηριότητές της.

3) Επιστολή της FIBA προς τον Δήμο στην οποία ζητάει να μάθει τους λόγους που ο Δήμος ανέβαλε φέτος το τουρνουά 3Χ3 που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο Μ. Δευτέρα - Μ. Τρίτη, το οποίο πέραν των άλλων έχει πρωτίστως και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

4) Επιστολή της FIBA στην οποία εκφράζει την επιθυμία να υπάρχει η ανάλογη βοήθεια για ένα Σωματείο που προβάλει τον Δήμο μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

5) Εξώδικη διαμαρτυρία δήλωση και πρόσκληση που κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο και στην ΚΕΥΝΣ.


Πλέον στην ΗΟΟΡ τηρούν στάση αναμονής με την ελπίδα ότι δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν “θύμα” πολιτικών παιχνιδιών και έχοντας τις ώρες που δικαιούται για τα μέλη που απασχολεί στην “Σάλα Γεννηματά” να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια