Κώστας Αντετοκούνμπο: «Καταπληκτικό συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου»

Ευτυχής που φορά το εθνόσημο δήλωσε ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο 18χρονος φόργουορντ εντάχθηκε προ ημερών στην προετοιμασία της Εθνικής Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Χαλκίδας (15-24 Ιουλίου) και μίλησε για την προσαρμογή του, τις συμβουλές των δύο αδερφών του, Γιάννη και Θανάση, καθώς και την πρόκληση του τουρνουά που πλησιάζει.

-Περίγραψέ μας τα συναισθήματά σου φορώντας για πρώτη φορά το εθνόσημο.

«Είναι καταπληκτικό συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου και για την εθνική ομάδα. Είχα πολύ καιρό να μιλήσω με κάποια παιδιά και χαίρομαι που τα ξαναβρήκα».

-Είσαι ένα νέο μέλος σε μια παρέα παιδιών που έχουν συνυπάρξει στις «μικρές» εθνικές ομάδες για αρκετά χρόνια. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η προσαρμογή;

«Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ένας παίκτης, όμως εδώ τα παιδιά είναι πολύ καλά, το ίδιο και οι προπονητές και κάνουν πιο εύκολη την προσαρμογή μου. Σίγουρα βοηθά το γεγονός ότι μιλάω ελληνικά, γιατί κάποιοι δεν ήξεραν ότι μιλάω τη γλώσσα».

-Ο Γιάννης και ο Θανάσης είναι ήδη μέλη της Εθνικής Ανδρών. Τι συμβουλές σού έδωσαν πριν ενταχθείς στην προετοιμασία;

«Μου είπαν ‘διασκέδασέ το, παίξε σκληρά και στο τέλος θα γίνεσαι καλύτερος μέσα από την προπόνηση’».

-Προετοιμάζεστε για μια διοργάνωση που θα γίνει σε ελληνικό έδαφος, στη Χαλκίδα. Περιμένεις τη βοήθεια του κόσμου;


«Ελπίζω να είναι κοντά μας το ελληνικό κοινό. Θέλουμε πολύ να μας υποστηρίξουν δυνατά. Δεν είχα ως τώρα την τύχη να αγωνιστώ μπροστά σε Έλληνες φιλάθλους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια