Βρήκαν βυζαντινό τάφο ενώ έπαιζαν μπάσκετ

Έναν ασύλητο τάφο στο Σκαμνέλι Ζαγορίου, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων τοποθετείται στα βυζαντινά χρόνια, εντοπίστηκε δίπλα σε γήπεδο μπάσκετ.





Όπως γράφει το http://www.superbasket.gr, ομάδα νεαρών έπαιζε μπάσκετ, όταν είδαν σε πολύ μικρή απόσταση από το γήπεδο μια μεγάλη πέτρινη πλάκα και όπως παραδέχθηκε ο 18άχρονος φοιτητής Νίκος Τσουμάνης η περιέργεια τούς οδήγησε να τη σηκώσουν. Οι νεαροί δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς κατάλαβαν ότι πρόκειται για ασύλητο τάφο, στον οποίο εκτός από τα οστά υπήρχαν μέσα και κοσμήματα, όπως δακτυλίδια και βραχιόλια, καθώς και άλλα κτερίσματα. Οι νεαροί ενημέρωσαν αμέσως το αστυνομικό τμήμα των Κήπων Ζαγορίου, ενώ στη συνέχεια έφθασε κλιμάκιο αρχαιολόγων, οι οποίοι προχώρησαν στο σφράγισμα του τάφου.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο μπάσκετ, λόγω των βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων του φετινού χειμώνα, έχει υποστεί διάβρωση και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα η υποχώρηση τους εδάφους -σε συνδυασμό με την παρατηρητικότητα των νεαρών- να αποκαλύψει τον αρχαίο βυζαντινό τάφο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια