Μπούμπας: «Οσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα για το ΠΚ Νεάπολης»

Ο κόουτς του ανδρικού τμήματος του ΠΚ Νεάπολης, Άγγελος Μπούμπας, μίλησε στο http://www.sapkneapolis.gr/  για τα θέματα που θα απασχολήσουν τον ίδιο αλλά και την ομάδα την φετινή σεζόν.

Με την αγωνιστική χρονιά να είναι έτοιμη να ξεκινήσει σε τι επίπεδο ετοιμότητας είναι η ομάδα;

«Ακόμα είναι νωρίς για να ξεκινήσει η χρονιά, έχουμε τρεις εβδομάδες. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι αλλά πιστεύω πως όταν έρθει ο καιρός η ομάδα θα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας».

Στην ομάδα βλέπουμε μια… μίξη νέων με μεγαλυτέρων σε ηλικία αθλητών. Πως πιστεύεις ότι θα δουλέψει το «πάντρεμα» ηλικιών;

«Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές. Ένας είναι. Ο μεγαλύτερος από τους υπόλοιπους είναι 26 χρονών. Δεν είναι θέμα παντρέματος ηλικίας αλλά παντρέματος εμπειρίας. Οι περισσότεροι αθλητές μας έχουν παίξει εφηβικό και ελάχιστοι έχουν παίξει σε αντρικά τμήματα με βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Οπότε έχουμε να ενώσουμε το ταλέντο, γιατί πράγματι ταλέντο έχουμε, με την εμπειρία. Βέβαια αυτό είναι δύσκολο αλλά αν το καταφέρουμε θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά».

Μιας και μιλήσαμε για παίκτες, ποιες πιστεύεις είναι οι πιο σημαντικές αρετές που πρέπει να έχει ένας μπασκετμπολίστας;

«Στο μπάσκετ είναι ξεκάθαρες οι αρετές που πρέπει να έχει ένας παίκτης. Ψηλός, έξυπνος και γρήγορος. Αν αυτό το συνδυάσουμε με την ικανότητα που έχει ένας παίκτης να είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, γιατί οι συνθήκες και του αγώνα και της προπόνησης είναι πολύ απαιτητικές, τότε βλέπουμε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα έχουμε όλα. Οπότε όσα περισσότερα από αυτά τα χαρίσματα έχει ένας παίκτης τόσο καλύτερος είναι».

Το προπονητικό τιμ που έχεις δίπλα σου πως μπορεί να βοηθήσει στην «ενορχήστρωση» της ομάδας;

«Και αυτό είναι καινούριο. Θα ήθελα να λέω τη συνεργασία που είχα με τον Πέτρο Τασόπουλο στο ανδρικό, αλλά παρόλα αυτά δημιουργήσαμε ένα καινούριο προπονητικό τιμ. Η συνεργασία ακόμη δεν είναι άριστη αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος».

Τέλος, μια γενική ερώτηση. Ποίοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος;


«Να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία που μπορούμε να κάνουμε. Όσο πιο ψηλά φτάσουμε στην κατηγορία τόσο καλύτερα θα είναι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια