Σπυριδοπούλου: «Απόφαση της στιγμής να πάρω την τελευταία προσπάθεια»

Έχει ωριμάσει για τα καλά στο παιχνίδι της, έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα της και αποτελεί ένα μεγάλα όπλα του Πρωτέα Βούλας.

Το απόδειξε, εξάλλου, περίτρανα στον αγώνα με τον Πανιώνιο, όταν δεν δίστασε να πάρει την τελευταία προσπάθεια και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα της. Ο λόγος για την Άννα Σπυριδοπούλου που συνολικά η απόδοσή της έπαιξε καταλυτικό στην πρώτη νίκη του Πρωτέα στο πρωτάθλημα. Η διεθνής φόργουορντ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη δική της αγωνιστική εικόνα, την φετινή προσπάθεια του Πρωτέα, την εθνική ομάδα, αλλά και τους προσωπικούς της στόχους της.

Χάρη σε δικό σου καλάθι ο Πρωτέας Βούλας πήρε τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο. Ήσουν τόσο σίγουρη ότι η προσπάθειά σου θα ήταν εύστοχη;

«Για να πω την αλήθεια ήταν απόφαση της στιγμής. Τα δευτερόλεπτα περνούσαν και δεν είχα την πολυτέλεια να  σκεφτώ και πάρα πολύ. Ήρθε η μπάλα στα χέρια μου, είχαμε λίγο χρόνο, έκανα το ντράιβ και ευστόχησα. Χαίρομαι που έβαλα εγώ το νικητήριο καλάθι και πήρε τη νίκη η ομάδα μου».

Ο Πρωτέας Βούλας και φέτος προσπαθεί να «παντρέψει» τις έμπειρες παίκτριες με τις νεαρές. Πόσο εύκολο είναι να τα καταφέρει;

«Ο Πρωτέας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ακολουθεί αυτό το πλάνο. Δεν είναι εύκολο, αλλά η εμπειρία κάποιων παικτριών σε συνδυασμό με το πάθος των μικρών μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είμαστε σε διαδικασία προσαρμογής και ελπίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι να γινόμαστε καλύτερες».

Έχουν γίνει πολλά αμφίρροπα παιχνίδια τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Τελικά υπάρχουν αρκετές ισοδύναμες ομάδες;

«Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό που έχει ξεφύγει έχοντας ένα πολύ δυνατό ρόστερ, για τις υπόλοιπες ομάδες το πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό. Από τις δύο πρώτες αγωνιστικές βλέπουμε ότι υπάρχουν 11 περίπου ισοδύναμες ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους και κάθε αγωνιστική οι αναμετρήσεις θα είναι ντέρμπι».

Σε λίγες ημέρες η Εθνική Γυναικών έχει υποχρεώσεις με τα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ.  Πόσο κοντά είναι αυτός ο στόχος;

«Εμείς αρχικά πάμε να κερδίσουμε τη Βουλγαρία στη Χαλκίδα. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει και ελπίζουμε να είναι δίπλα μας, όπως ήταν και στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Εύχομαι να πάρουμε τη νίκη με τη Βουλγαρία και μετά να κοιτάξουμε τον αγώνα με τη Ρωσία. Πάμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε, βέβαια  λίγο χρόνο προετοιμασίας. Αυτή, όμως, η ομάδα έχει μάθει να τα καταφέρνει στα δύσκολα». 

 Είσαι χρόνια στην εθνική ομάδα, παίζεις σε υψηλό επίπεδο, σου έχει περάσει καθόλου από το μυαλό η ιδέα να αγωνιστείς στο εξωτερικό;


«Η αλήθεια είναι πως το σκέφτομαι. Το είχα επιχειρήσει στο παρελθόν παίζοντας στη Σουηδία για ένα διάστημα, αλλά τώρα, πλέον, νομίζω ότι είμαι πιο ώριμη αγωνιστικά. Δεν κρύβω ότι θα ήθελα να αγωνιστώ σε μια ευρωπαϊκή χώρα που θα έχει δυνατό πρωτάθλημα και ελπίζω αυτό να το πραγματοποιήσω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια