Ηττα στην πρεμιέρα του Eurocup Γυναικών για τον Ολυμπιακό-Φωτορεπορτάζ



Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Eurocup Γυναικών ο Ολυμπιακός, καθώς γνώρισε εντός έδρας ήττα με 53-55 από τη Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι.

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς έγινε στο «Μάκης Λιούγκας», στη Γλυφάδα, με τους δύο αντιπάλους να δίνουν μάχη «σώμα με σώμα» και το νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις ένα λεπτό πριν από τη λήξη η αναμέτρηση ήταν ισόπαλη (53-53), με την Καλτσίδου να αστοχεί εν συνεχεία σε τρίποντο, τη Ρόμπινσον να κάνει λάθος, αλλά το ίδιο και η Μάλτση, με την κατοχή να περνάει και πάλι στις φιλοξενούμενες, με 24’’ να απομένουν. Με 2/2 βολές η Χόλινγκουορθ έδωσε το προβάδισμα στις Τουρκάλες (53-55), στα 7’’ πριν από το τέλος, και παρότι οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη είχαν την τελευταία επίθεση δεν κατάφεραν να σκοράρουν, καθώς η Καλτσίδου δεν βρήκε στόχο στο δίποντο που επιχείρησε. Η Έλντεμπρινκ πήρε το ριμπάουντ και οι Πειραιώτισσες είδαν την αντίπαλό τους να φεύγει με σπουδαίο «διπλό» από την «καυτή» έδρα τους.

Οι «ερυθρόλευκες», που εκπροσωπούν φέτος το γυναικείο μπάσκετ της χώρας μας στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά το 2011, τελείωσαν με «φτωχά» ποσοστά ευστοχίας και πολλά χαμένα ριμπάουντ, ενώ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τα πολλά λάθη της Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι (συνολικά 28!). Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Ελβίνα Μάλτση με 19 πόντους (6/15 σουτ εντός παιδιάς), συν τέσσερις ασίστ, τρία ριμπάουντ και πέντε κλεψίματα, ενώ η Λικέντρα Τζόνσον τελείωσε με 17 πόντους, πέντε ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα, ένα κόψιμο, αλλά και τέσσερα λάθη. Μοναδική «διψήφια» από τις νικήτριες, η Κουανίτρα Χόλινγκουορθ με 18 πόντους (5/7 δίποντα, 8/8 βολές), η οποία είχε και έντεκα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο κι άλλο ένα κόψιμο.

Δεκάλεπτα:  12-10, 30-30, 41-38, 53-55
Διαιτητές: Ντοζάι, Μάριτσιτς, Χοροζόφ
Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Σταμάτη, Χατζηνικολάου 5 (5 α), Μάλτση 19 (5/8 τρ., 4 α, 5κλ), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2 (4ρ, 3κλ), Τζόνσον 17 (5ρ, 3 α, 4κλ), Γιοβάνοβιτς 2, Φουράκη, Μπαρτόνοβα, Καλτσίδου 4, Κάιζερ 4
Γιακίν Ντογκού Ουνιβερσιτέσι (Καλαϊτζίογλου): Τσακίρ 7, Ελντεμπρίνκ 6, Ρόμπινσον 6, Βάιντα 7, Χόλινγκσγουορθ 18 (11ρ), Φιράτ 4, Γιοβάνοβιτς 3, Τσαγκλάρ 4














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια