Δεν τα κατάφεραν Αρης και Μέγας Αλέξανδρος-Στον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ με καρότσι Δωδεκάνησος και Ατλας

Την πρόκριση για τον τελικό του Φάιναλ Φορ του 18ου Πανελλήνιου Κυπέλλου της ΟΣΕΚΚ, εξασφάλισε η Δωδεκάνησος, που νίκησε στον πρώτο ημιτελικό στο κλειστό της Σίνδου τον Άρη με 43-34 (15-11). Οι Ροδίτες, οι οποίοι πήραν ταυτόχρονα…εκδίκηση για τον τελικό του πρωταθλήματος (τον Ιούνιο στο «Βενετόκλειο», όπου έχασαν από τον Άρη), στηρίχτηκαν στην εξαιρετική τους άμυνα. Είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παρά την πίεση του Άρη, πήραν την πρόκριση.

Με ηγέτη τον Μαρτσάκη στην επίθεση είχαν την πρωτοπορία στο σκορ, όμως η βελτίωση του Κεφαλά στο δεύτερο μισό, έδωσε στον Άρη το προβάδισμα (με καλάθι του Τσιντάρη 31-32). Εκεί η αντίδραση των τυπικά γηπεδούχων ήταν εντυπωσιακή, πήραν διαφορά και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό, χωρίς να συναντήσουν περισσότερα προβλήματα.

Δεκάλεπτα: 6-4, 15-11, 25-21, 43-34.
Διαιτητές: Αθανασόπουλος – Δροσόπουλος – Παπαδοπούλου.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Μαρκάκης): Χαρτερός, Χαμάντι 10, Παππάς 7, Στυλιανακάκης 2, Μαρτσάκης 12, Χατζηκαντής 6, Χατζηδημητρίου 6.
ΆΡΗΣ (Χατζηζωγίδου): Μαλτάς 2, Καλογιάννης, Κεφαλάς 16 (2), Χρυσοβέργης 2, Τσιντάρης 6, Οικονόμου 2, Συμεωνίδης, Βλαστός 6.

Ηττα στον… πόντο για τον Μέγα Αλέξανδρο

Αν υπάρχει παιχνίδι που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, αυτό είναι το μπάσκετ κι αποδείχθηκε στον ημιτελικό Μέγας Αλέξανδρος – Άτλας, που τέλειωσε με νίκη των τυπικά φιλοξενούμενων με 59-58. Έτσι αύριο ο Άτλας θα παίξει με τη Δωδεκάνησο στον τελικό και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης (Άρης και Μέγας) στον μικρό τελικό.

Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο πόντο, χωρίς ποτέ η διαφορά να ξεπεράσει τους τρεις. Η φάση του αγώνα έγινε στο  τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Αδαμόπουλος με buzzer «έγραψε» το 44-44.

Ο Άτλας πήρε προβάδισμα έξι πόντων, εκμεταλλευόμενος τα πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας των παικτών του Μέγα (είχαν 3/12 τελευταίες βολές), βρέθηκε στο +4 με το ρολόι να δείχνει κάτω από ένα λεπτό ωφέλιμου χρόνου, όμως εκεί έκανε τα πάντα λάθος!

Αστοχία στις βολές (1/4), φάουλ του Ζαφειρόπουλου στο επιθετικό ριμπάουντ, αδυναμία να επαναφέρουν την μπάλα (χρεώθηκε με πέντε δευτερόλεπτα ο Βάσσης), χαμένο αμυντικό ριμπάουντ. Παρόλα αυτά, όμως, οι τυπικά γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να επιστρέψουν κι ο Άτλας πέρασε στον τελικό,

Δεκάλεπτα: 17-16, 30-30, 44-44, 58-59.
Διαιτητές: Τσούντσουρας – Αρτεμάκη – Κώτσου.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Δρακουλίδης – Μπαλογιάννης): Σουρλής, Α. Διμπιτούζης 12, Βέζμαρ 2, Στάνκοβιτς 16, Κ. Ανατολίτης, Σαουλίδης 10, Π. Διμπιτούζης 17.
ΆΤΛΑΣ (Ζώτος): Α. Κωνσταντινόπουλος 13, Αδαμόπουλος 3 (1), Κότσαρης 7, Χαλδαίος 4, Βάσσης 16, Ζαφειρόπουλος 4, Χριστοδούλου 12, Σπάθης, Λιανός.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια