Στον δρόμο προς την Α1 οι γυναίκες του Ηρακλή-Συρόπουλος: «Εχουμε καλό υλικό, για να ανεβούμε»-Τσαμπούρη: «Μόνο άνοδος»-Τραμουντάνη, η ψυχή του γυναικείου-Απόρθητο το «Ιβανώφειο» και «μάχες» έως το τέλος

O Ηρακλής στο γυναικείο έχει βάλει τις βάσεις για την επιστροφή στην Α1 Γυναικών. Ο Σίμος Συρόπουλος μαζί με τη Λίνα Τραμουντάνη, ηγούνται της προσπάθειας και μέχρι τώρα οι «κυανόλευκες» είναι στη δεύτερη θέση της Α2 Γυναικών Βορρά. Διαβάστε το φοβερό αφιέρωμα του Στέλιου Παρθενάκη στο http://www.metrosport.gr :

«Εχουμε καλό υλικό, για να ανεβούμε»

Ο ιστορικός σύλλογος μετράει μόλις μια ήττα από τον πρώτο Ολυμπιακό Βόλου, αλλά στον επόμενο γύρο είναι η ρεβάνς στην έδρα του. «Στόχος μας είναι η άνοδος. Ο Ηρακλής ανήκει στην Α1 Γυναικών. Μέσα από παιχνίδι με παιχνίδι, θα κάνουμε την προσπάθειά μας με σκοπό να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δηλώνει ο Σίμος Συρόπουλος.

Φυσικά δε λείπει το νεανικό στοιχείο. «Σκοπός είναι να βγάλουμε και νέες παίκτριες. Υπάρχουν πολλές μικρές αθλήτριες σε ηλικία, οπότε κάνουμε παράλληλα και ανανέωση. Η παρουσία της Λίνας Τραμουντάνη στο τμήμα είναι πολύ σημαντική. Στις μικρές επίσης ηλικίες κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, που δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Εχουμε περίπου 50 κορίτσια. Θέλουμε να διακριθούμε σε επίπεδο ΕΚΑΣΘ, αν μπορέσουμε να φτάσουμε στα φάιναλ-φορ, αλλά η ουσία είναι να βάλουμε βάσεις και στα δυο τμήματα».

Για ποιο λόγο όμως ο Ηρακλής μπορεί να ανέβει. «Ο Ηρακλής έχει καλό υλικό, μπορεί να ανέβει στην Α1. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι εξίσου δυνατές ομάδες. Η ομάδα έχει και εμπειρία, αλλά και ταλέντο. Τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτοι στο τέλος της σεζόν» τονίζει ο παλιός Ελληνας τεχνικός ίσως στο γυναικείο μπάσκετ.

Τσαμπούρη: «Μόνο άνοδος»

Η Παναγιώτα Τσαμπούρη είναι η πιο έμπειρη παίκτρια της ομάδας. «Στόχος μας είναι άνοδος. Ο Ηρακλής είναι πάνω από όλα οικογένεια και αυτό που έχει σημασία είναι να μείνουμε ενωμένοι μέχρι τέλους. Το γυναικείο μπάσκετ θέλει πάνω από όλα αγάπη, εμείς την έχουμε για την ομάδα και αυτό είναι το στοιχείο που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας» τονίζει στη «Μ» η πολύπειρη παίκτρια.

Τραμουντάνη, η ψυχή του γυναικείου

Πέντε χρόνια παλεύει μόνη της. Η Λίνα Τραμουντάνη γνωρίζει καλά τι χρειάζεται για να κρατηθεί.« Όνειρό μου είναι να ανέβει η ομάδα στην Α1. Μακάρι, να τα καταφέρουμε».

Για τη φετινή χρονιά. «Νομίζω ότι κάναμε ότι περισσότερο μπορούσαμε για την ομάδα. Ευχαριστώ όσους βοηθούν, έχω μεγάλη αγάπη για το τμήμα, αλλά δεν έχουμε βοήθεια. Να είμαστε υγιείς, νομίζω ότι έχουμε τα φόντα να ανέβουμε στην Α1 Γυναικών».
  
Απόρθητο το «Ιβανώφειο» και «μάχες» έως το τέλος

Ο Ηρακλής στο μπάσκετ μετράει μόνο νίκες στο Ιβανώφειο και έτσι θέλει να παραμείνει. Στο Ιβανώφειο είναι αρκετός ο κόσμος που βοηθάει όσο μπορεί. Με 8 νίκες και μια ήττα, ήδη έχουν μπει οι βάσεις. Αν δεν υπάρχει καμιά άλλη ήττα, τα πάντα θα κριθούν για την πρωτιά με τον Ολυμπιακό Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας στην Α1 Γυναικών και ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο του Νοτίου Ομίλου.

Το οικονομικό είναι ένα σημαντικό ζήτημα και στο γυναικείο μπάσκετ. Ο Ηρακλής σε όλα τα τμήματά του έχει προβλήματα. Όμως, με αυταπάρνηση κάποιοι χορηγοί μπορούν να στηρίξουν ένα τμήμα που παλεύει με τα κύματα τα τελευταία πέντε χρόνια. «Δεν έχουμε κανέναν χορηγό» μας έλεγε η Λίνα Τραμουντάνη. Παρά ταύτα, από τα κορίτσια δε λείπει τίποτα από τα βασικά, αφού έστω και με αυταπάρνηση… βρίσκονται λύσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια