Καλαϊτζάκης: «Θέλουμε το 2/2... Το θέλουμε για την ομάδα»

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν από τους παίκτες που έδωσαν λύσεις σε άμυνα και επίθεση στη σημερινή αναμέτρηση με τη Σουηδία στο Ευρωπαϊκό Εφήβων.

Το τελικό 80-69 κρατά την ελληνική ομάδα στην Α’ Κατηγορία και την οδηγεί σε δύο ακόμη αγώνες ως την 9η θέση της βαθμολογίας. Ο Έλληνας γκαρντ παραδέχεται πως το άγχος δεν έλειπε στο σημερινό τζάμπολ.

«Ήταν για εμάς ένας τελικός. Μπήκαμε αγχωμένοι στην αρχή. Ήταν και λογικό, γιατί όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ο αγώνας ήταν μεγάλης σημασία για εμάς. Όσο περνούσαν τα λεπτά, βγάζαμε ενέργεια και πάθος στην άμυνα. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε στο να μειωθεί το άγχος μας, να παίξουμε καλύτερα και να φτάσουμε στη νίκη, η οποία μας κρατά στην κατηγορία».

Η διοργάνωση δεν τελείωσε σήμερα για την Εθνική Ελλάδας, η οποία θέλει κάτι ακόμη πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής:

«Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης από το αυριανό με τη Σλοβενία. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ και δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως μπορεί να σωθήκαμε, αλλά θέλουμε τώρα το 2/2. Το θέλουμε για εμάς.»

Ο Καλαϊτζάκης πίστευε και πιστεύει στην ομάδα και ίσως αυτό το 2/2 που επιζητούν οι νεαροί διεθνείς να είναι κι ο δικός τους τρόπος να αποδείξουν κάτι:

«Ως ομάδα πιστεύω πως έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Ο αρχικός μας στόχος ήταν η οχτάδα, την είσοδο στην οποία χάσαμε από κάποιες λεπτομέρειες τελικά. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Πρέπει τώρα να φανούμε δυνατοί στους δύο αγώνες που απομένουν. Θέλουμε μόνο τη νίκη».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια