Σταμολάμπρου και Σπανού μιλούν για το ελληνικό ρεκόρ του RMU

Ελληνικό χρώμα έχει η εβδομάδα που διανύουμε στο Robert Morris. Όχι πως ήταν κάτι που του λείπει εδώ και χρόνια. Έχουν φροντίσει για αυτό η Άρτεμις Σπανού αρχικά και η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου στη συνέχεια. 

Η Σταμολάμπρου έγινε θέμα συζήτησης και τιμήθηκε γι’ αυτό, όταν αυτή την εβδομάδα σημείωσε 39 πόντους. Με την απόδοση αυτή ισοφάρισε το ρεκόρ πόντων του Πανεπιστημίου, το οποίο ανήκε στην Σπανού! Ελληνική υπόθεση. Η Ελληνίδα γκαρντ μίλησε για το ρεκόρ... Και η Σπανού καταγράφει τη δική της αντίδραση γι’ αυτό...

-Λίγο πριν από τον αγώνα και μετά από μια ήττα είχες τουιτάρει αυτό Faith "It's all about Believing, you don't know how it will happen, but you know it will". Ήταν λίγο... προαναγγελία αυτού που θα ακολουθούσε;

«Σίγουρα, μετά από μία ήττα τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα και βλέπεις το τι έφταιξε, τι μπορείς να κάνεις περισσότερο, τι μπορείς να βελτιώσεις προκειμένου να είσαι έτοιμη για το επόμενο παιχνίδι. Γενικότερα, ως χαρακτήρας πεισμώνω στα δύσκολα και δεν τα παρατάω εύκολα. Το συγκεκριμένο tweet εξέφρασε κάτι, το οποίο ένιωθα τη συγκεκριμένη στιγμή.»

-Ένιωθες ίσως λίγο την ευθύνη της ομάδας, όντας πια από τις «παλιές» και ήθελες να κάνεις το κάτι παραπάνω;

«Όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στο Robert Morris University, νιώθω ευθύνη για την ομάδα και φυσικά σαν senior νιώθω ακόμα μεγαλύτερη αυτή την ευθύνη. Πάντα προσπαθώ να κάνω το κάτι παραπάνω για να βοηθήσω την ομάδα και πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνω.»

-Το ότι το ρεκόρ είναι... ελληνική υπόθεση σου λέει κάτι περισσότερο; Θα σπάσεις το ρεκόρ που έχει η Σπανού, την οποία ακόμη λατρεύουν εκεί, μέχρι το τέλος της χρονιάς; Έχετε δώσει λίγο... ελληνικό χρώμα στο Πανεπιστήμιο...

«Το γεγονός ότι ισοφάρισα το ρεκόρ της, η οποία ήταν πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το Πανεπιστήμιο είναι πάρα πολύ σημαντικό από μόνο του. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα ρεκόρ είναι σαφώς ελληνική υπόθεση στο Robert Morris. Το να σπάσω το ρεκόρ μας και να βάλω 40 πόντους είναι πολύ δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Οι φίλαθλοι και οι υπεύθυνοι της ομάδας αισθάνονται πολύ κοντά στην Ελλάδα και το να εκπροσωπείς το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ στα μάτια τους είναι πολύ ωραίο. Πολλοί φίλαθλοι έχουν μάθει ελληνικές λέξεις, τις οποίες φωνάζουν στη διάρκεια του παιχνιδιού.»

-Είχες κάνει ένα ποστ πριν από λίγο καιρό για το μέσο όρο που έχεις στα μαθήματα και ένα το Πανεπιστήμιο, πως έχει από τους πιο υψηλούς μέσους όρους στα μαθήματα η ομάδα στη χώρα. Πόσο σημαντικό είναι για σένα και με τι πτυχίο θα επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Το σκεπτικό του προγράμματος των προπονητών είναι το να συνδυάζεις το μπάσκετ με υψηλή βαθμολογία στα μαθήματα. Από την πρώτη μέρα προσπαθούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των μαθημάτων και να έχω την υψηλότερη βαθμολογία στην ομάδα στόχος μου είναι να πάρω το πτυχίο στα Economics και International Business με το υψηλότερο δυνατό GPA.»

-Είναι η τελευταία σου χρονιά εκεί. Ποια είναι τα σχέδιά σου για αργότερα;

«Θα ήθελα να ασχοληθώ με το μπάσκετ επαγγελματικά, αλλά παράλληλα θα με ενδιέφερε να κάνω ένα καλό μεταπτυχιακό και στη συνέχεια διδακτορικό.»

-Η Εθνική Γυναικών και το Ευρωμπάσκετ 2017 είναι κάτι το οποίο σκέφτεσαι και στο οποίο θα ήθελες να είσαι παρούσα; Θα ήθελες να ξαναφορέσεις τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας;

«Η Εθνική Ομάδα είναι τεράστιο κεφάλαιο για εμένα. Θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή που έχω φορέσει την φανέλα της και προφανώς θα ήθελα να είμαι παρούσα σε μια τέτοια διοργάνωση και να δώσω ότι καλύτερο μπορώ.»

Σπανού: «Μπράβο της!!!»

Η Άρτεμις Σπανού είχε το ρεκόρ πόντων στο Ρόμπερτ Μόρις. Αν περιμένατε να.. στενοχωρήθηκε που κάποιος ισοφάρισε το ρεκόρ της, σίγουρα δεν γνωρίζετε καλά τα πράγματα, αλλά ούτε και την ίδια.

«Σούπερ!», ήταν η πρώτη της αντίδραση μόλις έμαθε τα νέα για να συνεχίσει: «Μπράβο της! Χάρηκα που το είδα. Είναι σπουδαίο που το κατάφερε και στην τελευταία της χρονια ειδικά, γιατί είναι μια χρονια που την προετοιμάζει για το μετά!! Φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ότι είναι έτοιμη να πάρει από το χέρι την ομάδα της και να φτάσουν όσο το δυνατό ψηλότερα!! Της εύχομαι να σπάσει και αλλά ρεκόρ για το κολλέγιο μας και να συνεχίσει να αναδεικνύεται, γιατί έχει τις ικανότητες».

Η Σπανού ξέρει  καλά τι λέει, καθώς έχει συνυπάρξει με τη Σταμολάμπρου στο Πανεπιστήμιο, αλλά και με το εθνόσημο. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτριες στα Ευρωπαϊκα Πρωταθλήματα Νέων Γυναικών του 2012 και το 2013. Και στις δύο περιπώσεις ήταν οι δύο πρώτες σκόρερ της Εθνικής Ομάδας. Στην Εθνική Γυναικών έχουν συνυπάρξει σε τρεις φιλικούς αγώνες με την Κίνα το 2014.


*Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου σημείωσε 39 πόντους με 15/22 σουτ εντός πεδιάς (και με τα 15 σουτ ισοφάρισε ένα ακόμη ρεκόρ του Πανεπιστημίου) στη νίκη του Ρόμπερτ Μόρις επί του Μπρούκλιν με 83-42. Η Άρτεμις Σπανού είχε σημειώσει 39 πόντους στις 8/2/2014 απέναντι στο Σεντ Φράνσις Μπρούκλιν, το οποίο το Ρόμπερτ Μόρις είχε νικήσει 101-95 στη δεύτερη παράταση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια