Αήττητος πρωταθλητής στην Α1 γυναικών ξανά ο Ολυμπιακός-Τι δήλωσαν Μάλτση, Σταμάτη, Γκοτζή, Παπαμιχαήλ-Φωτορεπορτάζ από τη νίκη επί του Αθηναϊκού

Ο τέταρτος τίτλος μέσα σε δυο χρόνια από την ημέρα επανίδρυσης του τμήματος μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, έπιασε λιμάνι, καθώς κατέκτησε πανάξια και αδιαμφισβήτητα το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ.

Με την νίκη κόντρα στον Αθηναϊκό, στο Κλειστό της Εργάνης με 58-69 στο Βύρωνα, στέφθηκε πρωταθλητής και έκλεισε με επιτυχία τη φετινή σεζόν κατά την οποία το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πολυετή απουσία, με την «ερυθρόλευκη» συμμετοχή στο Euro Cup.

Το εντυπωσιακό «55Χ55»

Από κει και πέρα με τη σημερινή του νίκη επί του Αθηναϊκού, διεύρυνε το εντυπωσιακό απόλυτα νικηφόρο σερί που τρέχει από την επανίδρυση του τμήματος, μετρώντας πλέον 55 νίκες σε 55 ματς σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Συγκεκριμένα τη φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκες» την ολοκληρώνουν με συνολικό απολογισμό 29 νικών σε 29 ματς στις εγχώριες διοργανώσεις (22 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τριών στα πλέι οφ και τεσσάρων στο Κύπελλο).  Και σε συνδυασμό με το περσινό απόλυτο των 26 νικών σε ισάριθμα ματς (18 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τεσσάρων στα πλέι οφ, τεσσάρων στο Κύπελλο), προκύπτει αυτό το «ερυθρόλευκο» «55Χ55».

Εφτασε εύκολα στη νίκη τίτλου

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα στη νίκη-τίτλου με 58-69 κόντρα στον Αθηναϊκό, αφού ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του ματς. Με πρώτη σκόρερ την Εβίνα Μάλτση που σημείωσε 20 πόντους και τις Σταμάτη, Κάιζερ να ακολουθούν με 10, ο Ολυμπιακός είχε την έλεγχο από την αρχή μέχρι το φινάλε και έφτασε θριαμβευτικά στην κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 14-21, 25-46, 40-60, 58-69              
ΑΘΗΝΑΪΚOΣ (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 8, Καλογήρου 2, Τραγούλια, Σιδεράκη, Παντέλη 11, Μπαλτά 9, Κόνιαλη 2, Χόντο, Δορδοκίδη, Γουίλιαμς 6, Αλμπάνεζ 20.
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Γκοτζή 3 (1/2 τριπ.), Σταμάτη 10, Μπόνη 6, Κοσμά 2, Κάιζερ 10, Μάλτση 20 (7/10 διπ.),  Παπαμιχαήλ, Καλτσίδου 3,  Τζόνσον 13 (1 τριπ.), Φουράκη 2

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εβίνα Μάλτση: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, συγχαρητήρια σε όλους μας, συγχαρητήρια και στον Αθηναϊκό, ένας αντάξιος αντίπαλος. Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας, οι οποίοι ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είμαστε αήττητοι, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, γράφει μια λαμπρή και μεγάλη ιστορία και εύχομαι να είναι μόνο η αρχή μιας τεράστιας πορείας. Συγχαρητήρια στον κόσμο που σήμερα γέμισε το γήπεδο, μας έδωσε χαρά και μας στήριξε. Είμαι πολύ χαρούμενη για τον πρώτο μου τίτλο εδώ στην Ελλάδα, δεύτερο δηλαδή το νταμπλ. Μόνο ευχάριστα συναισθήματα, η χρονιά τελείωσε όλα καλά και είμαστε διψασμένοι για τη συνέχεια».

Εβίνα Σταμάτη: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες, είναι το δεύτερο σερί πρωτάθλημα και δεύτερο σερί νταμπλ για την ομάδα μας. Πετύχαμε λοιπόν τους στόχους μας, είμαστε πολύ ευτυχισμένες για αυτό. Ήταν μια μεγάλη χρονιά, την αφιερώνουμε στον κόσμο μας, στους εαυτούς μας και σε όλους εκείνους που ήταν δίπλα μας καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, το αφιερώνουμε λοιπόν σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού».

Νατάσα Γκοτζή: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι όλοι, πολύ χαρούμενες, δεύτερο νταμπλ, δεύτερο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Μία χρόνια που κλίνει με επιτυχία ολοκληρώνοντας τους στόχους της ομάδας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και πάμε για τα καλύτερα του χρόνου».

Πέλυ Παπαμιχαήλ:  «Η ομάδα έχει ένα σταθερό κορμό και κάθε χρόνο έχει σκοπό να βελτιώνεται πιστεύω ότι ήταν μεγάλη επιτυχία μας να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε τα δύο τρόπαια και φέτος, σε συνεργασία φυσικά με τον κόσμο και το προπονητικό τιμ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες και ικανοποιημένες».
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια