Βασιλακόπουλος: «Ισόβια στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί αγώνες»

Την πρότασή του για ισόβια τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, επανέφερε με τοποθέτησή του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», επισήμανε τα οφέλη μιας τέτοιας προοπτικής για την χώρα, εξηγώντας πως μπορεί αυτό να συμβεί, με την συμβολή και του ΟΗΕ.

«Οι Ελληνες χρειάζονται ένα όραμα για να του δώσει προσδοκία ό,τι κάτι δημιουργείται. Προσωπικά βλέπω μόνο δύο τέτοιες περιπτώσεις. Η μία θα μπορούσε να είναι η προοπτική να γίνει ο λιμένας του Πειραιά το μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης, μετά το Brexit, όμως αυτός ο τομέας δεν είναι του αντικειμένου μου για να επεκταθώ. Ο άλλος όμως που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι όχι του χώρου στον οποίο κινούμαι ενεργά επί της δεκαετίες, αλλά και ακριβώς ένα θέμα για το οποίο έχω μιλήσει και έχω αναπτύξει τις θέσεις μου στα διεθνή φόρα στα οποία συμμετέχω ενεργά. Είναι υποχρέωση της χώρας μας και παρά τα προβλήματα, να αντιμετωπίσει ως εθνική ευκαιρία την επαναφορά του αιτήματος της ισόβιας τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, που είναι η κοιτίδα τους», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μόνο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διαθέτει όλες τις θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις, ώστε να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη γη που γεννήθηκαν και να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις του Ολυμπισμού, κόντρα στις επικρατούσες συνθήκες εμπορευματοποίησης. Το οφείλουμε στην ιστορία και στο αθλητικό κίνημα.

Ο ΟΗΕ μπορεί να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινοπραξία για τη δημιουργία των μόνιμων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και της συντήρησής τους. Ο επιμερισμός κόστους θα είναι διακρατικός. Είναι γνωστές οι θέσεις μου για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και κατά γενική ομολογία έχουν αποδειχθεί σωστές για τα βάρη που πληρώνει ακόμη ο ελληνικός λαός. Παράλληλα, το συμβούλιο ασφάλειας του ΟΗΕ θα αναλάβει και την επιβολή της ολυμπιακής εκεχειρίας. Τα οφέλη της Ελλάδας θα είναι τεράστια και όχι μόνο οικονομικά, αλλά πολιτιστικά, κοινωνικά και σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων με όλες τις χώρες του πλανήτη μας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια