Νίκησαν τον Προμηθέα και ελπίζουν για πρωτιά οι έφηβοι του ΠΑΟΚ- Ζαφειρούδης: «Ηταν… λιοντάρια οι παίκτες μου»

Σημαντική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο από τα τρία σημερινά ντέρμπι του Πανελληνίου Εφήβων που συνεχίζεται στην Κατερίνη, καθώς επιβλήθηκε με 62-72 του Προμηθέα Πάτρας.

Μετά τα αρχικά αναγνωριστικά καλάθια, ο Προμηθέας με σερί 6-0 κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 10-4 στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο «Δικέφαλος» με δικό του σερί όμως, κατάφερε να μειώσει σε 12-10 τρία λεπτά μετά και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά ένα λεπτό πριν τη λήξη με βολές του Καραγιώργου (14-15). Με κάρφωμα και φάουλ του Καμπουρίδη οι Θεσσαλονικείς διεύρυναν στο +6 (16-22) στο 13ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα με μικρή όμως διαφορά που έφθανε το πολύ μέχρι έξι πόντους, έως την ανάπαυλα. Ο Προμηθέας κατάφερε με σερί 11-2 στην αρχή της τρίτης περιόδου, να περάσει μπροστά με 38-35, ενώ έφθασε τη διαφορά και στους οκτώ πόντους (45-38) στο 26ο λεπτό.

 Η πρωτοπορία στο σκορ για τους Αχαιούς συνεχίστηκε μέχρι την αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν ο Καμπουρίδης με δίποντο και τρίποντο και βολή έκανε το 49-53 για τον ΠΑΟΚ.  Ο Γιανναράς έδωσε διαφορά έξι πόντων στον «Δικέφαλο», 3:47 πριν τη λήξη και ο Ανδρέας Κεσαπίδης πήρε τάιμ-άουτ.  Με κάρφωμα του Καμπουρίδη, ο ΠΑΟΚ διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμα που έφθασε σε διψήφιο νούμερο με λέι-άπ του Γιανναρά(53-63). Οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πανηγύρισε τη νίκη που της δίνει ελπίδες ακόμη και για πρωτιά. Εκπληκτική εμφάνιση για τον Καμπουρίδη για τους νικητές ενώ από τον Προμηθέα ξεχώρισαν Σανδραμάνης και Βύρλας.

Δεκάλεπτα: 14-17, 27-33, 49-47, 62-72
Διαιτητές: Ταρενίδης – Αναστόπουλος.
Προμηθέας Πάτρας (Κεσαπίδης): Αναστασόπουλος, Τσιακμάς 11 (3), Κουμουνδούρος, Κυριλής 5, Μαντζούκας, Δατσιάδης, Σανδραμάνης 22 (1), Μπαρδάκας, Βύρλας 15, Κατσουλάκος, Γκάτζιος 9 (1), Γραμματικός.
ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Νικολαΐδης 3, Γιανναράς 10, Παλιαχάνης, Λαζαρίδης 5 (1), Βλαγκόγιας 6, Μπακάλης, Μπέσσας, Καραγιώργος 5, Καμπουρίδης 30 (3), Ιατρίδης 5 (1), Ζαμπάκης 8, Κούρογλου.

Ζαφειρούδης: «Ηταν… λιοντάρια οι παίκτες μου»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Ζαφειρούδης, δήλωσε:

«Ηταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία αν θέλαμε να συνεχίσουμε τη διοργάνωση με ελπίδες για την πρωτιά. Συγχαρητήρια στα… λιοντάρια μου για την πολύ καλή απόδοση που έφερε τη νίκη. Συνεχίζουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια