Θέμα μεταξύ ΧΑΝΘ και Πιερικού Αρχέλαου για την ημέρα διεξαγωγής του μεταξύ τους αγώνα για την Β΄ Εθνική Ανδρών

Θέμα έχει δημιουργηρθεί μεταξύ ΧΑΝΘ και Πιερικού Αρχέλαου για τον μεταξύ τους αγώνα για την Β΄ Εθνική Ανδρών και την αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του. Αρθρο του http://www.basketplus.gr το οποίο επικαλείται πηγές του συλλόγου της Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής:

«Μένεα πνέουν στη ΧΑΝΘ για την αλλαγή ημέρας του «τελικού» με τον Πιερικό. Σύμφωνα με όσα λέγονται στο ιστορικό σωματείο η αλλαγή της ημέρας από την Τετάρτη στην Πέμπτη είναι κάτι που υπερβαίνει τις αρχές του fair play και καταστρατηγεί τους κανόνες διεξαγωγής ενός πρωταθλήματος επί ίσοις όροις, αφού, όπως λένε, η ομάδα καλείται ούτε λίγο ούτε πολύ να παίξει την παραμονή της στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής μέσα σε διάστημα μόλις 3 ημερών.

Η ΧΑΝΘ αρχικά ενημερώθηκε ότι το εξαιρετικά κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο για την 27η αγωνιστική το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 30 Απριλίου, μετατέθηκε για την Τετάρτη 3 Μαΐου εξαιτίας της παρουσίας της ομάδας του Πιερικού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων που φιλοξενείται στην Κατερίνη.

Ακολούθως, με νέο έγγραφο της η ΕΟΚ ενημέρωσε την ΧΑΝΘ. πως ο συγκεκριμένος αγώνας μετατίθεται ξανά για την Πέμπτη 4 Μαΐου! Ως αιτιολογία για την εκ νέου μετάθεση της αναμέτρησης αναφέρονται «συγκοινωνιακοί λόγοι»! Το έγγραφο της ΕΟΚ δεν διευκρινίζει ποιοι είναι αυτοί οι… συγκοινωνιακοί λόγοι, ενώ είναι γνωστό πως δεν προβλέπεται κανένας λόγος αναβολής αγώνα με αυτή την περίεργη και ακατανόητη αιτιολογία και ειδικά χωρίς καν να ερωτηθεί ένα άμεσα ενδιαφερόμενο σωματείο.

Στην ΧΑΝΘ δικαιολογημένα πιθανολογούν πως η νέα αναβολή του αγώνα έγινε προκειμένου να διευκολυνθεί ο Πιερικός, παίκτες του οποίου αγωνίζονται και στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων.

Η ΧΑΝΘ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διαμαρτυρήθηκε και εγγράφως στην ΕΟΚ καλείται να αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης και ακολούθως μέσα σε διάστημα δυο ημερών-σημειώστε πως έχουμε να κάνουμε με ερασιτεχνικό σωματείο- να προετοιμαστεί για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Φίλιππο Βεροίας. Αξίζει να σημειωθεί πως την μοναδική φορά φέτος που η ΧΑΝΘ ζήτησε μετάθεση ώρας αγώνας (στο ματς με τον Χαρίλαο Τρικούπη) η αρμόδια επιτροπή της ΕΟΚ αρνήθηκε το αίτημα».

*Κύκλοι της ΕΟΚ μας τόνισαν πάντως ότι η αναβολή του αγώνα του Πιερικού με τη ΧΑΝΘ λανθασμένα αναγράφηκε ότι έγινε για... συγκοινωνιακούς λόγους.

Σε απάντηση αυτού, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος τύπου του Πιερικού Αρχέλαου, δημοσίευσε στην σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο:

«Ο Πιερικός Αρχέλαος, ο οποίος έχει από έξι έως και οκτώ έφηβους σε κάθε αποστολή αγώνα Β' Εθνικής, αγωνίζεται από 27/4 έως και 1/5 στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Διευκολύνεται που αυτοί οι παίκτες θα δώσουν 6 αγώνες σε 8 μέρες και 7 αγώνες σε 11 ημέρες;

Ο Πιερικός Αρχέλαος έπαιξε την Κυριακή στο Ανατόλια και λόγω της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στην Κατερίνη, δεν έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί από την Τρίτη και θα μπει στο γήπεδο την ερχόμενη Τρίτη, θα παίξει Πέμπτη με την ΧΑΝΘ και το Σάββατο θα ταξιδέψει για Μεσολόγγι όπου αγωνίζεται την Κυριακή.

Εν ολίγοις έχει μία μέρα να προετοιμαστεί για τον αγώνα με την ΧΑΝΘ, να προετοιμαστεί άλλη μία ημέρα για τον αγώνα με τον Χαρίλαο Τρικούπη και μετά να ταξιδέψει 430 χιλιόμετρα να δώσει αυτόν τον αγώνα. Διευκολύνεται σε σχέση με την ΧΑΝΘ που θα ταξιδέψει 70 χιλιόμετρα να έρθει στην Κατερίνη (για τον οποίο αγώνα προετοιμάζεται 22 ημέρες) και έχει δύο ημέρες προετοιμασίας για να υποδεχθεί τον Φίλιππο Βέροιας; Δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για εύνοια του Πιερικού Αρχέλαου.

Φταίξιμο ναι. Φταίει που στηρίζει και στηρίζεται σε νέους αθλητές και φταίει που συμμετέχει και φέτος στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Αν είναι να απολογηθεί για κάτι, είναι για τα δύο τελευταία...»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια