Πρώτος και αήττητος ο Ολυμπιακός- Τι δήλωσαν Καπογιάννη, Μάλτση, Καλτσίδου και Χατζηνικολάου-Φωτορεπορτάζ από τη νίκη επί του Αθηναϊκού

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια της σεζόν η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 86-58 του Αθηναϊκού στο παιχνίδι της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής που διεξήχθη στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

Οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και με απολογισμό 22 νίκες σε 22 ματς έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που ισοδυναμεί με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα επερχόμενα πλέι οφ. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν την Δάφνη Αγίου Δημητρίου την Τετάρτη του Πάσχα στη Γλυφάδα και θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Στην αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση. Πρώτη σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν η Εβίνα Μάλτση με 20 πόντους (4/9), ακολούθησε με 15 η Καλτσίδου, με 13 η Χατζηνικολάου, με 12 η Σταμάτη και με 10 η Τζόνσον.

Δεκάλεπτα: 26-6, 39-27, 66-45, 86-58
Διαιτητές: Πολυχρόνης-Γιακείμη
Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή  2 (7ασίστ), Σταμάτη 12 (2/3 τρ.), Μπόνη , Χατζηνικολάου 13 (1/2 τρ., 5 ασιστ, 8 ριμπ.), Κάιζερ 6, Μάλτση 20 (4/9 τρ.), Παπαμιχαήλ 2, Κοσμά 4, Τζόνσον 10 (6 ριμπ.), Καλτσίδου 15(1/1 τρ.), Φουράκη 2
Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 16 (3/5 τρ., 8 ριμπ.), Καλογήρου 6, Τραγούλια, Σιδεράκη 2, Παντέλη 8, Μπαλτά 9, Κόνιαλη 8, Χόντο, Γουίλιαμς, Δορδοκίδη, Αλμπάνεζ 9

Τι δήλωσαν Καπογιάννη, Μάλτση, Καλτσίδου και Χατζηνικολάου

Ελένη Καπογιάννη: «Τελειώσαμε την κανονική περίοδο, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τελειώσαμε αήττητοι, δώσαμε χρόνο σε όλες τις παίκτριες για να είναι ζεστές. Πλέον περιμένουμε τώρα τον αντίπαλο μας στα play off, θα πάρουμε το ρεπό μας και θα ετοιμαστούμε για το πρώτο παιχνίδι».

Εβίνα Μάλτση: «Άλλο ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, τελειώσαμε την κανονική σεζόν αήττητοι, συγχαρητήρια σε εμάς, συγχαρητήρια και στον Αθηναϊκό που έπαιξε πάρα πολύ καλά και αποδεικνύει νομίζω και αυτός από την πλευρά του ότι είναι ισάξια δεύτερος στο πρωτάθλημα. Νομίζω τελειώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν το Πάσχα, να πάμε να κάνουμε όπως είχα πει όλοι μια πολύ καλή Ανάσταση. Εμείς δεν ξεκουραζόμαστε πλέον, προετοιμαζόμαστε για τα play off τα οποία ξεκινάνε την άλλη Τετάρτη, νομίζω καλά τα πήγαμε και σήμερα, είχαμε ένα μικρό κενό διάστημα, αλλά σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι νομίζω φυσιολογικό. Ανακάμψαμε πάρα πολύ γρήγορα, βρήκαμε συγκέντρωση και ρυθμό γρήγορα και αυτό δείχνει πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση για άλλη μια φορά και προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τα play off, έχουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Στέλλα Καλτσίδου: «Τελείωσε το σημερινό παιχνίδι, θεωρώ πως η εικόνα μας κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν καλή, το κρατάμε όμως αυτό γιατί είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Δεν θεωρώ ότι το παιχνίδι αυτό αντικατοπτρίζει την εικόνα των τελικών αν εμείς οι δύο ομάδες φτάσουμε στα τελικά. Προς το παρών αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξεκουραστούμε και να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι με την Δάφνη την ερχόμενη εβδομάδα, να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον τελικό και εύχομαι και ελπίζω να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ με σκοπό να πάρουμε το πρωτάθλημα και να το ευχαριστηθούμε και εμείς και ο κόσμος».

Όλγα Xατζηνικολάου: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που τελείωσε το πρωτάθλημα και είμαστε ακόμα αήττητες. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, ήταν στόχος μας από την αρχή. Σίγουρα σήμερα δεν πιάσαμε την απόδοση που είχαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πρωτέα αλλά κατά διαστήματα παίξαμε  πάλι πολύ όμορφο μπάσκετ. Η ομάδα τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει και δείχνει τις δυνατότητες της και αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο με σοβαρότητα γιατί έτσι πρέπει. Τώρα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας στα πλέι οφ, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα που είναι και ο αρχικός μας στόχος».













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια