Αξιέπαινη προσπάθεια στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς-Γιαννικόπουλος: «Πρότυπο Πανελληνίως η ακαδημία μας»-Αρχίζει την Δευτέρα το «Intersport Basketball Camp» σε συνεργασία με την ΤΝΒΑ

Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι  ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας, κυρίως γνωστό για το ποδοσφαιρικό του τμήμα. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από τους ανθρώπους του συλλόγου και στο μπάσκετ.

Βέβαια ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία στο μπασκετικό χάρτη της χώρας αφού κατά το παρελθόν σε γυναίκες αλλά και σε άντρες έχει αγωνιστεί στις εκάστοτε πρώτες Εθνικές κατηγορίες με πολλές αξιώσεις και επιτυχίες με αποκορύφωμα τα δύο πρωταθλήματα Ελλάδος  γυναικών, ένα κύπελλο, συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα  και πολλά πρωταθλήματα ανδρών σε εθνικές κατηγορίες .

Ωστόσο την τελευταία πενταετία παρατηρείται μια πολύ αξιόλογη δουλειά και στα τμήματα υποδομής του συλλόγου που αυτή τη στιγμή απαριθμεί περισσότερους από 250 αθλητές και αθλήτριες .

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 υπό την αιγίδα του Γιώργου Σφαιρόπουλου και συνεχίζεται τα τελευταία δύο χρόνια με τον Παναγιώτη Βαφειάδη (πρώην ομοσπονδιακού σε γυναίκες).

Υπεύθυνος προγραμματισμού και τμημάτων υποδομής είναι την τελευταία πενταετία ο Coach Γιαννικόπουλος Θάνος που σε δηλώσεις του αναφέρει τα εξής :

«Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή δέχτηκα το 2012 την πρόταση συνεργασίας με τον ιστορικό Απόλλωνα από τον κ.Σφαιρόπουλο. Τότε βέβαια τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για το σύλλογο αφού απαριθμούσε συνολικά 70 παιδιά σε όλα τα τμήματα.

Ο στόχος που βάλαμε τότε ήταν ένας, να ξανακάνουμε τον Απόλλωνα μεγάλο. Έγινε ένας προγραμματισμός και με πολύ δουλειά αλλά κυρίως υπομονή και μεράκι για αυτό που κάνουμε φτάσαμε σε σημείο σήμερα να μιλάμε για μια ακαδημία πρότυπο Πανελληνίως.

Έχουμε βάλει κάποιες αρχές και κάποιους κανόνες λειτουργίας της ακαδημίας μας που είναι απαράβατοι. Προσπαθούμε να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι, παιχνίδι σημαίνει χαρά, σημαίνει σεβασμός στον αντίπαλο, σημαίνει νίκη ή ήττα.

Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν την ιστορία του Απόλλωνα και το τι πρεσβεύει αυτό το ιστορικό σωματείο .  

Βέβαια στα αγωνιστικά μας τμήματα όλο αυτό έχει συνδυαστεί και με τα αποτελέσματα, με βάση λοιπόν τον προγραμματισμό μας φέτος και μετά από πολλά χρόνια το παιδικό και εφηβικό βρίσκεται στην οκτάδα της ΕΚΑΣΘ που σε συνδυασμό με τις πολύ καλές πορείες κορασίδων και νεανίδων δημιουργούν προσδοκίες για κάτι καλύτερο .

Δίνουμε καθημερινά τεράστιο αγώνα για να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες των παιδιών μας. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό, σκεφτείτε μόνο ότι ουσιαστικά δεν έχουμε δικό μας γήπεδο και αναγκαζόμαστε να δίνουμε τεράστια ποσά για την ενοικίαση γηπέδων που ουσιαστικά δεν είναι η έδρα μας αφού οι αγώνες διεξάγονται αλλού.

Πάμε εκδρομές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να γνωρίσουν τα παιδιά μας νέες μπασκετικές κουλτούρες, συμμετέχουμε σε διεθνή τουρνουά, πραγματοποιούμε εμείς τουρνουά, πάμε το καλοκαίρι κατασκήνωση με τα παιδιά μας και τέλος διεξάγουμε  Basketball Camps με αποκορύφωμα την επιλογή της ακαδημίας μας από την πολυεθνική  εταιρία αθλητικών ειδών Intersport  και την TNBA για την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου Basketball Camp στη Θεσσαλονίκη και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα Πανελληνίως το «Intersport Basketball Camp» που θα πραγματοποιηθεί 10-13 Απριλίου στο ΔΑΚ Καλαμαριάς με Head Coach τον David Westberry από το NBA  και τους Indiana Pacers.

Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου προπονητές γιατί χωρίς αυτούς και την προσπάθεια που κάνουν δεν θα είχαμε όλα αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα και είναι οι εξής:

Σωτήρης Κεσίδης  Παιδικό, εφηβικό, ακαδημίες
Καρακασίδου Κατερίνα Νεάνιδες, γυναικείο, ακαδημίες
Ελευθεριάδης Νίκος ακαδημίες
Μποτούρογλου Διαμαντής ακαδημίες
Σπανούδη Στέλλα ακαδημίες
Καραγιάννης Γιώργος ακαδημίες».











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια