Ρουμπελάκης: «Ο Ικαρος Καλλιθέας-Εσπερίδες ανήκει στην Α1 γυναικών»

Έπειτα από τρία δύσκολα χρόνια οι Εσπερίδες είναι και πάλι εδώ! Μπορεί πλέον να ονομάζονται Ίκαρος Καλλιθέας, όμως η φανέλα τους παραμένει βαριά. Ο σύλλογος της Καλλιθέας κατάφερε μέσα από τα μπαράζ ανόδου να κερδίσει το ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στην Α1 γυναικών κι έτσι από τη νέα χρονιά θα παίζει στο πρωτάθλημα που έγραψε λαμπρή ιστορία.
Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Ρουμπελάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την άνοδο αλλά και τους στόχους που υπάρχουν στο μέλλον. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο στην Α1 γυναικών και την επιστροφή της ομάδας στην κατηγορία

«Για εμένα είναι τιμή που είμαι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Οι Εσπερίδες εκεί ανήκουν κι εκεί πρέπει να βρίσκονται. Είναι τεράστια χαρά μου γιατί έζησα την πτώση της ομάδας από την Α1 και μετά από τρία χρόνια καταφέρνουμε να επιστρέψουμε στην φυσική μας θέση, που δεν είναι άλλη από την πρώτη κατηγορία.

Από την αρχή της χρονιάς ήμασταν μία μεγάλη παρέα κι αυτό το οικογενειακό κλίμα που χτίσαμε μας βγήκε σε καλό οδηγώντας μας σε μία άνοδο που δεν ήταν στους στόχους μας εξαρχής».

Για το παιχνίδι των μπαράζ με τον Ηρακλή (60-50)

«Καταρχάς είναι μία ωραία εμπειρία για όλους μας να βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο ματς. Είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στη σεζόν, καθώς γεμίζει με πολλές εμπειρίες τόσο τις παίκτριες όσο και τους προπονητές. Παρ' όλ' αυτά είναι λίγο κρίμα να κρίνεται μία ολόκληρη χρονιά σε ένα μόνο παιχνίδι γιατί μία ατυχία ή μία κακή ημέρα μπορεί να στερήσει έναν στόχο από την καλύτερη ομάδα.

Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Ηρακλή νομίζω ότι μίλησε η εμπειρία μας, καθώς ξεκινήσαμε τον αγώνα με άγχος. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, με όπλο την άμυνα καταφέραμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση και στο τελευταίο τρίλεπτο με επιθετική αντεπίθεση μπορέσαμε να πετύχουμε κάποια μεγάλα σουτ πανηγυρίζοντας τη νίκη που μας έφερε την άνοδο».

Για τους στόχους που υπάρχουν στο μέλλον

«Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε μεταβατικές προπονήσεις. Πρώτος στόχος μας είναι η διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους του φετινού ρόστερ. Από εκεί και πέρα, με προσοχή έχουμε ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας που μας βρίσκει σε ένα πιο απαιτητικό κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Πρόθεση μας είναι να πατήσουμε πάνω στο οικογενειακό κλίμα και στην καλή χημεία που ήδη υπάρχει, οπότε όποιες προσθήκες γίνουν, ένα από τα κριτήρια θα είναι κι αυτό του χαρακτήρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο στόχος είναι να κερδίσουμε την παραμονή μας συνδυάζοντας την με ωραίο μπάσκετ, να περάσουμε καλά, να ευχαριστούμε τον κόσμο που έρχεται να μας δει και τέλος να αναδείξουμε, αν είναι δυνατόν, κάποιες νεαρές αθλήτριες».

Για τους συντελεστές της φετινής επιτυχίας


«Αρχικά θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις αθλήτριες για τη σκληρή δουλειά που έκαναν και ανταμείφθηκαν. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους όλο το προπονητικό σταφ που αποτελούνταν από τους Αντώνη Γρύλη (συνεργάτης), Παναγιώτη Χατζηαυγουστίδη (συνεργάτης), Λεωνίδα Ζάγουρα (φυσιοθεραπευτής), τον γιατρό μας Γιάννης Τσαπακίδη και τους εφόρους Άγγελο Εμμανούηλ και Σάββα Βαλαβάνη. Όλοι τους αποτέλεσαν μία δεμένη ομάδα ανθρώπων που δούλευε καθημερινά με πίστη στο πλάνο και με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια