Διαμαρτύρεται για την διαιτησία ο Εθνικός Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου

Ο Εθνικός Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου δεν τα κατάφερε, με σοβαρές ελλείψεις βασικών παικτών, να κερδίσει την άνοδο στην Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών απέναντι σε μία καλή ομάδα, όπως ο Αχιλλέας Θερμαϊκού, σε δύο εξαιρετικά παιχνίδια, τα οποία  περιείχαν διαφοροποιήσεις στο σκορ και εξαιρετικής ποιότητας φιλάθλους με πάθος και ένταση. Παρόλα αυτά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Θα επικεντρωθούμε στο δεύτερο παιχνίδι, διότι στο πρώτο αν και χάσαμε οι διαιτητές ήταν πραγματικοί άρχοντες του αγώνα και όχι προκλητικά κομπλεξικοί εξουσιολάγνοι.
 
Δυστυχώς ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, το οποίο ουκ ολίγες φορές έπαιξε στο θέατρο του πρώτου ομίλου. Η ομάδα μας αδικήθηκε στον μέγιστο βαθμό, από την αρχή του παιχνιδιού ως τα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου οι "κύριοι" με τα γκρι αντί να αφήσουν τους παίκτες να πρωταγωνιστήσουν, γίνανε οι ίδιοι "πρωταγωνιστές" στο φιάσκο του χθεσινού παιχνιδιού.

Στις τρεις περιόδους του παιχνιδιού η ομάδα μας ήταν κάκιστη σε άμυνα και επίθεση με τους φιλοξενουμένους να ξεφεύγουν 21 πόντους λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Παρόλα αυτά η ψυχή των παικτών του Εθνικού κόντρα σε επτά αντιπάλους κατάφερε το -21 να το κάνει -1.

Αν οι "γκρι" φέρονταν ως κύριοι δεν θα κλείνανε τα μάτια ούτε θα φέρονταν την ομάδα μας ως ομάδα αλητών ή δεν θα στοχοποιούσαν τον προπονητή της ομάδας, ήδη από προηγούμενα παιχνίδια. Έχουμε αναφερθεί σε 2-3 ονόματα που όταν βρίσκονται απέναντι στην ομάδα μας, μας χειρουργούν και μας προκαλούν με ύφος "λοχαγού" από το πρώτο δευτερόλεπτο. Οσο αναφερόμαστε, τόσο πιο αισχροί γίνονται και πιο συχνά μας σφυρίζουν, αντί να αναλογιστούν αν κάνανε λάθη ή ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά τους.

Επί της ουσίας, στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ο προπονητής μας, ρώτησε τι είδους φάουλ έδωσε κατά της ομάδα μας, πχ με το σώμα; χτύπησε χέρια; απλά ερώτηση. Εν ριπή οφθαλμού ο πρώτος διαιτητής, με έντονο ύφος (λες και μιλούσε σε κανέναν τυχάρπαστο) είπε "κόουτς στη θέση σου (από πότε ο ενικός; γίναμε φίλοι;) γιατί θα σε αποβάλω" (στην ερώτηση κύριοι, στην πρώτη ερώτηση).

Στη συνέχεια και ενώ δεν απευθύνθηκε στον Α "γκρι" αλλά στον πάγκο, σε "ρητορική" ερώτηση "Τι έδωσε;", εισέπραξε με ιδιαίτερη αυθάδεια δεύτερη παρατήρηση "Κόουτς είπα κάτι κάτσε κάτω" (ομαδικά φάουλ 31 - 21). Εκεί δεν υπήρξε άλλη παρατήρηση, αφού ο Εθνικός έχανε με 17 πόντους και δεν φαινόταν να γυρίζει το παιχνίδι.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως και στο -3 σε επαναφορά της αντιπάλου ομάδας, ο παίκτης επαναφέρει την μπάλα από την τελική γραμμή, ο εντός γηπέδου παίκτης παίρνει την μπάλα βγαίνει από το γήπεδο και την ξαναεπαναφέρει. Αντί για άουτ και αλλαγή κατοχής και ενώ ο προπονητής έδινε οδηγίες με έντονο ύφος σε παίκτη της ομάδας, ο δεύτερος διαιτητής  έδωσε "Τ" ενώ βρισκόταν στην απέναντι πλευρά και ενώ ο προπονητής τον είχε πλάτη λόγω οδηγιών σε παίκτη μας.

Μόλις αντιληφθήκαμε την τεχνική ποινή, στο γιατί του πάγκου, ήρθε τρέχοντας ο πρώτος "γκρι"  και με απειλητικό ύφος (εγώ εξουσιάζω το παιχνίδι), απευθύνθηκε προς τον προπονητή λέγοντας "Δεν θα στήσουμε συζήτηση, θα σε πετάξω έξω".

Παρόλα αυτά συνεχίσαμε να διεκδικούμε το παιχνίδι με τους "γκρι" να σφυρίζουν μέσα σε 25 δευτερόλεπτα τρία φάουλ κατά του Εθνικού, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένταση στην εξέδρα. Όμως ο Εθνικός δεν έχει φιλάθλους στα εντός έδρας, να πηδούν στο γήπεδο για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και συνέχισαν το χειρουργείο, μη δίνοντας τρία καλάθια και φάουλ, ούτε διακόπτοντας το παιχνίδι λόγω τραυματισμού στο πρόσωπο παίκτη του Εθνικού.

Για ποιον λόγο με το που τέλειωσε το ματς, σε ένα λεπτό μπήκανε στα αποδυτήρια κλείδωσαν την πόρτα και κλείσανε το φύλλο αγώνα εντός των αποδυτηρίων και για ποιον λόγο συνέχισαν να μας προκαλούν με χαρακτηρισμούς του τύπου "Επειδή σε έτσουξε η ήττα εκνευρίστηκες;"  Ξέρουμε δεν τους αγγίζει τίποτα αλλά καταλάβαμε επίσης ότι υπάρχει προκατάληψη από τρεις συγκεκριμένους διαιτητές, οι οποίοι θα κατανομαστούν στην Ένωση (όχι δημοσίως).

Παρόλα αυτά εμείς θα ξαναγωνιστούμε στη Γ2 με στόχο την άνοδο με μόνη διαφορά ότι θα γίνει το έσχατο για την προστασία της ομάδας. Συγχαρητήρια στον Αχιλλέα για το ήθος και την νίκη, δεν ευθύνεται σε καμιά περίπτωση για το χειρουργείο των Α και Β, ευχόμαστε να υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες ομάδες, τις χρειάζεται το μπάσκετ.

ΥΓ:  31-21 ομαδικά  με Τ και ενώ παίζαμε με την μπάλα να περνάει στη ρακέτα και οι αντίπαλοι με σουτ 6,75 και μέση απόσταση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι δεν γίνανε "ανθρώπινα" λάθη. Παρόλα αυτά κάναμε 10 φάουλ περισσότερα από τα οποία τα 7 στο τέταρτο δεκάλεπτο και τα 3 στα 45 δευτερόλεπτα στο -1».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια