Επιστημονικός σύμβουλος στην Εθνική μπάσκετ με καρότσι ο Δημήτρης Γαλάνης

Η ΟΣΕΚΑ ανακοίνωσε την ενσωμάτωση στην Εθνική ομάδα μπάσκτ με καρότσι του Δημήτρη Γαλάνη. Ο κόουτς, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη επιστημονικού συμβούλου, θα πλαισιώσει το ομοσπονδιακό τιμ, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την Εθνική που όλοι ονειρευόμαστε.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι δίπλα σε αθλητές, οι οποίοι τιμούν με την προσπάθειά τους τον χώρο του αθλητισμού. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Τάκη Καλούδη για την εκτίμηση. Μαζί με τα υπόλοιπα άξια στελέχη του τεχνικού επιτελείου, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά, να κάνουν την υπέρβαση. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια Εθνική ομάδα, που θα χαιρόμαστε να τη βλέπουμε» δήλωσε ο κόουτς Γαλάνης.

Ποιος είναι

Ο Δημήτρης Γαλάνης γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, από το 1982 έως το 2004 ασχολήθηκε ως αθλητής με το μπάσκετ, κυρίως ως παίκτης του Νέστορα, ομάδα της Α2 κατηγορίας, ενώ έχει υπάρξει και μέλος της Εθνικής ομάδας.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε την περίοδο 1990-’91, ως πρώτος προπονητής στην ομάδα του Φίλιππου Θεσσαλονίκης, σε ηλικία μόλις 18 ετών! Ακολούθησε η συνεργασία του με πολλά Camp, ενώ το 1998 ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Αυστραλίας στο Μουντομπάσκετ της Αθήνας.

Έχει συνεργαστεί με Ηρακλή, Καβάλα, Φοίνικα, Νέστορα, Πανόραμα, Ήφαιστο, Κεραυνό, Πιερικό, ενώ στο εξωτερικό έχει καθίσει στον πάγκο της Λουκόιλ.

Η αγάπη του για το μπάσκετ και η διαρκής αναζήτηση για την απόκτηση περισσότερων γνώσεων, τον έχουν φέρει δίπλα σε προπονητές όπως ο Σέρτζιο Σκαριόλο (Εθνική ομάδα Ισπανίας, Μάλαγα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μιλάνο), Γιούρι Ζντόβτς (Εθνική ομάδα Σλοβενίας, Γκαζιάντεπ), Ντράγκαν Ράτσα (Κίνα, Εθνική ομάδα Κύπρου), Βανς Ουόλμπεργκ (Φιλαδέλφεια 76ers, Σακραμέντο).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια