Δάγλας: «Γι αυτούς τους λόγους αποτύχαμε»

Σε ανύποπτο χρόνο, λίγο μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας, κορυφαίος παράγοντας της ομάδας του Πρωτέα Βούλας, μας είχε εκμυστηρευθεί την αγωνία του για το πως θα κατάφερνε η ομάδα να διαχειριστεί την σεζόν, καθώς εκεί που τα παιχνίδια θα ήταν πολύ σημαντικά οι νεαρές αθλήτριες θα καλούνταν να αγωνιστούν σε πολλά... ταμπλό.

Ο Πρωτέας πορεύθηκε φέτος με την καθοδήγηση του Γιάννη Κτιστάκη στο πρώτο μισό και του Αλέκου Δάγλα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, βρέθηκε για πολύ καιρό μέσα ή πολύ κοντά στην τετράδα, αλλά τελικά έφτασε να σιγουρέψει την παραμονή του στα πλέϊ άουτ με αντίπαλο τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Το sportshero.gr, μίλησε με τον Αλέκο Δάγλα και του ζήτησε να εξηγήσει τις αιτίες αυτής της κατάληξης στην προσπάθεια της ομάδας της Βούλας.

«Σίγουρα εκ του αποτελέσματος δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία. Είναι γνωστό ότι εγώ ήρθα στα μέσα της χρονιάς, γνωρίζοντας ότι βασικός στόχος της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι να κάνει καλή πορεία στην Α1, δίνοντας βήμα και χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά έτσι ώστε αργότερα τόσο η ομάδα του Πρωτέα όσο και το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ να έχει αθλήτριες ικανές να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας.

Η πορεία μιας ομάδας, κατά την γνώμη μου εξαρτάται κατά 70% από το πως χτίζεις την ομάδα το καλοκαίρι. Αυτό παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Το υπόλοιπο 30% έχει να κάνει κυρίως με δυο πράγματα. Πρώτο οι ατυχίες που μπορείς να έχεις (τραυματισμοί βασικών παικτριών) και δέυτερο το πόσο καλό πρωτάθλημα θα κάνουν οι καλές σου παίκτριες, αλλά και το πως θα τα πάνε και οι μικρές, στις οποίες στηρίζεσαι στην σεζόν. Νομίζω ότι μέχρι τον πρώτο γύρο η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της, αλλά το τελευταίο δίμηνο υπήρξαν δυο σοβαροί λόγοι για τους οποίους η ομάδα δεν τελείωσε πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Ο πρώτος ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της Αγγελικής Νικολοπούλου, η οποία για εμάς είναι μια πολύ σημαντική παίκτρια και έπαιζε για περίπου δυο μήνες απροπόνητη, έλειψε και η Άννα Σπυριδοπούλου σε δυο παιχνίδια (λόγω της τιμωρίας της στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό) και αυτά σε συνδυασμό με το ότι ομάδες του δικού μας επιπέδου όπως η Νίκη Λευκάδας και ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκαν με τρίτη ξένη, άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο δεύτερος λόγος ήταν το ότι για τον τελευταίο μήνα δεν καταφέραμε να προπονηθούμε παρά ελάχιστες φορές σαν ομάδα, καθώς -και πρέπει να το τονίσουμε αυτό- είχαμε να διαχειριστούμε τις νεαρές μας αθλήτριες που ταυτόχρονα αγωνίζονταν σε σημαντικά παιχνίδια των ηλικιακών πρωταθλημάτων τους στην ΕΣΚΑΝΑ, αλλά και στο σχολικό πρωτάθλημα και αυτό ήταν κάτι που επίσης επηρέασε την ομάδα. Δεν μπορέσαμε έτσι να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο όσο εμείς θα θέλαμε. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς σε αυτά που λέμε, φτάσαμε να παίζουμε στα πλέϊ άουτ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι η ομάδα κινδύνευε να χάσει την κατηγορία και έτσι όπως εξελίχθηκε φέτος το πρωτάθλημα, θα μπορούσαμε με μια ή δυο περισσότερες νίκες να ήμασταν τελικά στα πλέϊ οφ.

Πάντως κρίνοντας εκ του αποτελέσματος νομίζω ότι η ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή του πρωταθλήματος».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια