Το Pre-game του αυριανού τελικού κυπέλλου γυναικών της ΕΚΑΣΘ μεταξύ ΜΕΝΤ και νεανίδων του Άρη

Ο τελευταίος τίτλος που εκκρεμεί στην ΕΚΑΣΘ είναι το κύπελλο γυναικών, ο τελικός του οποίου μεταξύ των νεανίδων του Άρη και της ΜΕΝΤ διεξάγεται αύριο στις 21:00 στο ΔΑΚ Καλαμαριάς.

Η ΜΕΝΤ έχει παίκτριες με εμπειρία εθνικών κατηγοριών (αναφέρουμε ενδεικτικά τις Πεταχτή, Τόσκα, Σταματιάδου). Από τη δωδεκάδα της σε εθνική κατηγορία δεν έχει αγωνιστεί μόνο η Καβακιδου, ενώ έχει παίκτρια με συμμέτοχη σε φάιναλ-φορ Ευρωλίγκα (Πεταχτή), παίκτριες που έχουν αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική (Πεταχτή-Τόσκα), παίκτρια που αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ στην Α2 Βορρά (Σταματιάδου), παίκτριες που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, ενώ η Καμπίτση βγήκε από τη… χρυσή φουρνιά που σάρωσε τα πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων.

Στον Άρη από τη ΜΕΝΤ έχουν παίξει ή έχουν εργαστεί οι Καμπτση, Πεταχτή, Ριτζαλέου, Μπαμπικέρ. Δεν έχει παίξει η Σταματιαδου παρότι είναι η… ομάδα της καρδιάς της.
Προπονήτρια είναι η Βιβή Διαβολεμένου με αμέτρητες διακρίσεις ως παίκτρια σε εθνικό και σε ξένο επίπεδο.

Ο Άρης έχει ρεκόρ 10-1 στο θεσμό του κυπέλλου (η ήττα του προήρθε σχεδόν από buzzer-bitter της Γεωργιάδου 4" πριν τη λήξη όταν έπαιζε στο Θερμαϊκό Θέρμης, που έχει αγωνιστεί στον Άρη και πλήγωσε την ομάδα της καρδιάς της) και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα με τρεις τίτλους στην ιστορία του θεσμού. Έχει το δίδυμο των αδελφών Τσινέκε, με την Έλενα να κατέχει από πέρυσι το ρεκόρ σε πόντους σε τελικό  (30). Ακόμη η Γιαννουσίου και η Βαντσιούρη είναι άξιες συμπαραστάτες, αλλά και οι υπόλοιπες ξέρουν ξεκάθαρα το ρόλο τους μέσα στο γήπεδο.

Το προπονητικό δίδυμο των Κουλακιώτη-Μακρή που διαδέχτηκε το Νοέμβριο τον Ατακτιδη στις γυναίκες έκανε αξιέπαινη προσπάθεια ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα νεανίδων και κορασίδων της ΕΚΑΣΘ.

Οι τροπαιούχοι των τελευταίων χρόνων του κυπέλλου γυναικών ΕΚΑΣΘ

2011-2012: Ηρακλής
2012-2013: Ναύαρχος Βότσης
2013-2014: Άρης (νεάνιδες)
2014-2015: Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού
2015-2016: Άρης (νεάνιδες)

Νταμπλουχοι

2011-2012: Ηρακλής
2012-2013: Ναύαρχος Βότσης
2014-2015: Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού
2015-2016: Άρης (νεάνιδες)


Ν. Ιωαννίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια