Καμαριανός και Μαστρογιαννόπουλος μιλούν για την Εθνική Νέων Ανδρών

Είναι δύο από τα νέα πρόσωπα για την Εθνική Νέων Ανδρών. Δεν είχαν δώσει το «παρών» τις προηγούμενες χρονιές. Ο Νίκος Καμαριανός και ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος είναι εδώ όμως φέτος, προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό U20 που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη από 15-23 Ιουλίου και απολαμβάνουν αυτή την παρουσία στο παρκέ δίπλα σε συνομήλικούς τους που είχαν βιώσει και πάλι αυτή την εμπειρία.

«Είναι μια πραγματικά πολύ ωραία εμπειρία», σπεύδει να τονίζει ο Καμαριανός για να προσθέσει: «Το  θεωρώ τιμή να είμαι εδώ και να διεκδικώ μια θέση στην Εθνική Νέων».

Την ίδια λέξη χρησιμοποιεί και ο Μαστρογιαννόπουλος: «Είναι μεγάλη τιμή να σε καλούν στην Εθνική Ομάδα. Είναι κάτι που θα θυμάσαι για πάντα. Δεν το προσπερνάς απλά».

Και οι δύο σε μια εποχή που συνομήλικοί τους ανεβάζουν.... selfie από τις διακοπές τους, βγάζουν τις δικές τους φωτογραφίες στο παρκέ του ΟΑΚΑ και στο  ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή: «Δεν το σκέφτομαι καν», λέει με κάθετο ύφος ο Καμαριανός: «Μου αρέσει πάρα πολύ που βρίσκομαι στην προετοιμασία, οπότε δεν έχω να σκεφτώ κάτι άλλο. Δεν υπάρχει άλλο μέρος που θα προτιμούσα να βρίσκομαι!» Αν περιμένετε διαφορετικού είδους αντιμετώπιση από τον έτερο της κουβέντας, θα περιμένετε πολύ: «Σε καμία περίπτωση δεν είχα το νου  μου στις διακοπές. Από τη στιγμή που το έμαθα δεν υπήρχε κάτι άλλο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι εδώ, σε μια κλήση της Εθνικής».

Οι δυο τους  είναι νέα πρόσωπα στη λίστα των κλήσεων, αλλά όχι και άγνωστοι. Έχουν υπάρξει συμπαίκτες και αντίπαλοι με παιδιά που παίρνουν μέρος στην προετοιμασία όπως υπενθυμίζει ο Καμαριανός: «Τα περισσότερα παιδιά τα γνωρίζω από παλιά. Με κάποιους έχουμε βρεθεί και στην ίδια ομάδα στο παρελθόν. Σίγουρα είναι κάτι που με βοηθάει πολύ και κάνει το κλίμα πολύ πιο οικείο». Το ίδιο ισχύει και για τον Μαστρογιαννόπουλο, παρά το γεγονός ότι κατοικοεδρεύει στην Πάτρα: «Γνωρίζομαι με τα παιδιά. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να έχεις παίκτες τέτοιου επιπέδου δίπλα σου. Σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος, αλλά παράλληλα σε βοηθάνε και στη διάρκεια της προετοιμασίας να νιώσεις καλά».

Το ποιος θα βρεθεί στην τελική δωδεκάδα είναι κάτι που για την ώρα παραμένει άγνωστο. Ότι και να γίνει όμως και οι δυο δίνουν... ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα: «Η συγκεκριμένη Εθνική Ομάδα έχει δείξει πως είναι πολύ δυνατή και ανταγωνιστική», ξεκινάει να λέει ο Καμαριανός για να προσθέσει: «Πάντα χρειάζεται και λίγη τύχη βέβαια, αλλά συνήθως η τύχη πάει με τους δυνατούς, οπότε πιστεύω πως η ομάδα θα φτάσει στη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαστρογιαννόπουλος: «Έχουμε ένα πολύ καλό υλικό και οι παίκτες βρίσκονται υψηλό επίπεδο. Πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες για μια διάκριση, αρκεί μόνο να το αποδείξουμε όπου και όταν πρέπει».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια