Πρεμιέρα με Σερβία η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών-Κεραμιδάς: «Με βάση την άμυνα»

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική Γυναικών… Αύριο στις 19:00 (ΕΡΤ2) ρίχνεται στη μάχη του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας με πρώτη αντίπαλο την Σερβία. Και μόνο το γεγονός ότι αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης δείχνει το βαθμό δυσκολίας που θα έχουν οι διεθνείς μας.

Παρόλα αυτά η Εθνική είναι αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, ξέροντας πολύ καλά ότι έχει να αντιμετωπίσει την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.

Ο προπονητής της Εθνικής Κώστας Κεραμιδάς είπε για την αυριανή αναμέτρηση. «Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο ήταν δυνατό το διάστημα της προετοιμασίας μας σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα. Από εδώ και πέρα αυτό που μετράει είναι η ετοιμότητα, η ψυχολογία και η τύχη. Η Σερβία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και έχει πολύ καλές και ποιοτικές παίκτριες με τεράστια εμπειρία. Οι περισσότερες από αυτές παίζουν στην Ευρωλίγκα και ορισμένες στο WNBA. Εμείς θα κοιτάξουμε να αντιμετωπίσουμε όσο γίνεται καλύτερα τεχνικά τα σημεία στα οποία η Σερβία υπερτερεί. Έχει πολύ καλό τρανζίσιον στην επίθεση, πολύ καλό πικ εν ρολ και στο ένας εναντίον ενός έχει αξιόλογες αθλήτριες. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να ρίξουμε το τέμπο του αγώνα. Το παιχνίδι  είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο. Η άμυνα είναι η βάση μας. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να σταματήσουμε το σκοράρισμα της αντιπάλου μέσα από την άμυνά μας. Και γι’ αυτό έχουμε επιστρατεύσει εκτός από την τακτική και τα τρικ  πολλή ψυχή και μαχητικότητα».

Οι αθλήτριες της Εθνικής ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το απόγευμα στο Κράλοβκα Αρίνα. Όπως είναι φυσικό το βάρος έχει πέσει αποκλειστικά στην αυριανή αντίπαλο, τη Σερβία. Οι διεθνείς, αφού πρώτα είδαν για άλλη μια φορά βίντεο με αποσπάσματα από αγώνες της Σερβίας, ακολούθησε η δουλειά στο γήπεδο με την τακτική να έχει την τιμητική της.

Το πρωί οι διεθνείς έκαναν χαλάρωμα με σουτάκια και τακτική στο γήπεδο της USK Πράγας, μιας ομάδας στην οποία είχε αγωνιστεί στο παρελθόν η αρχηγός της Εθνικής Εβίνα Μάλτση.

Η Εθνική συμμετέχει στον Γ’ Όμιλο και θα έχει αντιπάλους εκτός από τη Σερβία, τη Σλοβενία και τη Γαλλία.

Στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου της Ελλάδας η Σλοβενία αύριο στις 9.30μ.μ. θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

*Ο αγώνας της Ελλάδας με τη Σερβία θα καλυφθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 στις 19:00

** Στο Κράλοβκα Αρίνα είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν τους αγώνες. Σήμερα έγιναν οι τελευταίες ετοιμασίες στο γήπεδο η χωρητικότητα του οποίου είναι 2.500 θεατές και οι διοργανωτές ελπίζουν αύριο να έρθουν αρκετοί φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια