Ο απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 για τις αγωνιστικές ομάδες της ΔΕΚΑ

Από την ιστοσελίδα της ΔΕΚΑ πήραμε και δημοσιεύουμε τον κάτωθι απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 για τις αγωνιστικές ομάδες της:

Η ΔΕΚΑ στη δεύτερη χρονιά ύπαρξης και λειτουργίας της έθεσε υψηλά στάνταρτ και στόχο να εμφανιστεί στις διοργανώσεις της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 με ομάδες οι οποίες θα παρουσιάσουν ποιοτικό ομαδικό μπάσκετ, θα είναι ανταγωνιστικές και θα διεκδικήσουν τη καλύτερη δυνατή θέση και κατάταξη. Συμμετείχε λοιπόν με δυο ομάδες στην κατηγορία του παιδικού, δυο στο εφηβικό και μια αντρική ομάδα στην Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

Η αντρική ομάδα αγωνιζόμενη στη Β΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ. είχε δύο δύσκολους, αλλά ξεκάθαρους στόχους:

α) Άνοδο στην Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

β) Ένταξη, στήριξη και καθιέρωση με ρόλο, των νεαρών αθλητών του εφηβικού και παιδικού τμήματος στην αντρική ομάδα.

Ο δεύτερος στόχος είναι ταυτισμένος με την φιλοσοφία της ΔΕΚΑ , δηλαδή ότι ο κάθε αθλητής πρέπει να επιθυμεί και να αποβλέπει να γίνει παίκτης της αντρικής ομάδας και αντίστοιχα ότι η αμάδα αποβλέπει στο να μπορεί να στηρίζεται κάποια στιγμή μόνο στους αθλητές που θα προέρχονται από τις ακαδημίες της.

Η ομάδα ανέβηκε στην Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.Θ. μέσα από την διαδικασία των μπαράζ αφού πρώτα κατέλαβε τη τρίτη θέση στον όμιλο της.

Η ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή στους αγώνες της αντρικής ομάδας εννέα αθλητών των υποδομών (4 έφηβοι γεννημένοι το 2000 και 5 παίδες γεννημένοι το 2002) δίνει χαρά στην ομάδα και την αισιοδοξία πως η ομάδα σταδιακά εξολοκλήρου θα μπορεί να αποτελείται από αθλητές της ακαδημίας της. Η ΔΕΚΑ μένοντας έτσι πιστή στη βασική φιλοσοφίας της, ξεκίνησε να σχεδιάζει την στελέχωση του αντρικού τμήματος και κάνει τον προγραμματισμό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια