Μια ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο οι κορασίδες του Αρη-Επικράτησαν στο κρίσιμο παιχνίδι με 45-38 του Εσπέρου Πάτρας- Κουλακιώτης: «Αποβάλαμε το άγχος»-Φωτορεπορτάζ της Ράνιας Γκοτσοπούλου

Κοντά στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην διοργάνωση βρίσκονται οι κορασίδες του Αρη μετά από την σημαντική νίκη τους επί του Εσπέρου Πάτρας με 45-38 στον πρώτο αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής της τελικής φάσης του 28ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος που ολοκληρώνεται αύριο στη Νέα Ιωνία του Βόλου.
  
Με δύο συνεχόμενα τρίποντα της Νάτσκου ξεκίνησε το παιχνίδι ο Εσπερος, όμως ο Αρης απάντησε με οκτώ πόντους από τις Βαντσιούρη και Γκρίτζαλη και προηγήθηκε σε 8-6. Οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στην πρωτοπορία, όμως ο Αρης κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά δέκα πόντων (24-14) στην αρχή της δεύτερης περιόδου.

Η ομάδα της Αχαΐας μείωσε σε 24-18 στο 17ο λεπτό ενώ το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο της Γράψα, 32-20 υπέρ των «κιτρίνων».

Ο Εσπερος απάντησε με σερί 11-0 στις αρχές της τρίτης περιόδου μειώνοντας σε 32-31, ξαναμπαίνοντας δυναμικά στο παιχνίδι, καθώς ο Αρης δεν πέτυχε καλάθι για επτά λεπτά και ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με μόλις δύο πόντους.

Η Τραγουστή έδωσε  προβάδισμα με 34-35 στον Εσπερο ύστερα από έξι λεπτά επιθετικής αδράνειας και για τις δύο ομάδες, αλλά ο Αρης απάντησε άμεσα με τρίποντο της Μπερμπέρη και γκολ-φάουλ της Γράψα,  προηγούμενος με 40-35. Η Γκρίτζαλη με νέο τρίποντο και η Γράψα με λέι-απ έφεραν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για τις «κίτρινες»(45-35) και ουσιαστικά έκριναν το νικητή του αγώνα.
     
Δεκάλεπτα:  20-14, 32-20, 34-33, 45-38
Διαιτητές: Ξέρας-Δολγύρας
ΑΡΗΣ(Κουλακιώτης-Μακρής): Γκρίτζαλη 13(1), Ουζούνη 4, Γράψα 13(2), Βαντσιούρη 8, Μπαξεβανίδου, Μπερμπέρη 3(1), Νεοχωρίτη, Κωφοκώτσιου 4.
ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ(Παπαγιαννόπουλος-Φλωράτος): Αναγνωπούλου, Ψυρρή 11(3), Νάτσκου 11(3), Τσιακμά, Τραγουστή 13, Αργυροπούλου, Ρεκουνιώτη 3.

Κουλακιώτης: «Αποβάλαμε το άγχος»

Ο προπονητής του Αρη Βαγγέλης Κουλακιώτης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Η μέχρι τώρα εμφάνιση της ομάδας μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε καθώς υπήρχε αρκετό άγχος. Σήμερα καταφέραμε και το αποβάλαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα-καθώς είχαμε και χρονικά διαστήματα μη παραγωγικά στην επίθεση-και πήραμε την σημαντική νίκη που μας δίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την τρίτη θέση».
























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια