Δεύτερη θέση στην Ελλάδα για τις νεάνιδες του Παναθηναϊκού-Επικράτησαν με 54-57 του Αρη-Βαγγέλης Κουλακιώτης: «Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες»-Καντζιλιέρης-Αρχιμανδρίτης: «Κατέθεσαν ψυχή οι παίκτριές μας»-Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Υστερα από συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 54-57 του Αρη και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Νεανίδων που ολοκληρώθηκε στο Τσοτύλι.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά που οι δύο ομάδες ήταν κοντά ο Παναθηναϊκός με βολή της Εζέτζα πήρε διαφορά πέντε πόντων (6-11). Ο Αρης με σερί 12-2 κατάφερε να προηγηθεί με 18-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου που ολοκληρώθηκε με τρίποντο της Ελενας Τσινέκε λίγο μετά το κέντρο. Οι «πράσινες» μείωσαν σε 18-16, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης με νέο σερί 5-0  προηγήθηκε με 23-16. Ο Αρης κρατούσε το προβάδισμα, παρά τη μείωση του σκορ σε 25-24 από τον Παναθηναϊκό, στα μέσα της δεύτερης  περιόδου. Με βολή της Εζέτζα η Αθηναϊκή ομάδα ισοφάρισε σε 36-36 στο 25ο λεπτό και πέρασε μπροστά με τρίποντο της Κασδαγλή. Το ντέρμπι καλά κρατούσε καθώς οι δύο σύλλογοι εναλλασσόταν στην πρωτοπορία μέχρι το 37ο λεπτό όταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 47-52. Ο Αρης όμως με σερί 6-0 ξαναπέρασε μπροστά, αλλά η Σαπαλίδου έκανε το 53-54. Η Ελενα Τσινέκε ευστόχησε σε μία βολή, η Πράπα σε άλλη μία και ο Αρης έκανε βήματα. Η Πράπα με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ μέσα σε πανηγύρια από τις παίκτριες των «πρασίνων».

Δεκάλεπτα: 18-13, 30-27, 41-43, 54-57
Διαιτητές:  Κατωτικίδης-Ελευθεριάδης
Αρης(Κουλακιώτης-Ξενίδης): Τσινέκε Ε. 31(1), Τσινέκε Κ. 7, Αβρονιδάκη, Σικαλίδου, Γκρίτζαλη, Γιαννουσίου 10, Βαντσιούρη, Ουζούνη, Μπουντούκα 6. 
Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης-Αχριμανδρίτης): Κασδαγλή 8(1), Γκαγκανάτσου 2, Τσέτα, Φρίμα, Σαπαλίδου 14, Πράπα 22(1), Στούπα, Εζέτζα 9, Καράντζαλου, Κακούρη 2.

Καντζιλιέρης-Αρχιμανδρίτης: «Κατέθεσαν ψυχή οι παίκτριές μας»

Οι προπονητές του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί του Άρη δήλωσαν από κοινού τα εξής: «Για εμάς το τουρνουά κρίθηκε στην ήττα από τον Πρωτέα. Εκεί χάσαμε την πρώτη θέση. Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για να διεκδικεί. Στο παιχνίδι με τον Άρη είχαμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά την Έλενα Τσινέκε. Οι παίκτριές μας κατέθεσαν την ψυχή τους και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Εμείς θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά προκειμένου να διεκδικήσουμε διακρίσεις και στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και όλες τις αθλήτριες».

Βαγγέλης Κουλακιώτης: «Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες»

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Κουλακιώτης, ανέφερε τα εξής: «Σίγουρα θέλαμε να ολοκληρώσουμε σε υψηλότερη θέση. Ωστόσο η ήττα από τον Πρωτέα μας στέρησε το δικαίωμα να ανέβουμε ψηλότερα. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όμως έτσι είναι το μπάσκετ. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».















Ο αγώνας είναι προσφορά:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια