Στους «οκτώ» της Ευρώπης παρά τη αγχωτική εμφάνιση η Εθνική Νέων Ανδρών-Επικράτησε με 56-49 του Μαυροβουνίου- Τι δήλωσαν Παπαθεοδώρου, Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης-Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Η Ελλάδα δυσκολεύτηκε απέναντι στο Μαυροβούνιο, αλλά κατάφερε και πήρε αυτό που ήθελε στο τέλος ενός νευρικού παιχνιδιού.

Νίκησε 56-49 και πέρασε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, εκεί όπου αύριο στις 21.15 στα Δύο Αοράκια θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία (Novasports TV).

Η νευρικότητα χαρακτήρισε τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και το γεγονός πως στο 4’30’’ ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραφε μόλις 5-2 μετά από ένα τρίποντο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Η Ελλάδα άρχισε με άμυνα και καλές συνεργασίες να ανοίγει τη διαφορά, φτάνοντας στο +11 (17-6, 9’30’’) με τον Δημήτρη Φλιώνη. Το Μαυροβούνιο εκμεταλλεύτηκε με τη σειρά του τις άστοχες προσπάθειες των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι είχαν στο πρώτο ημίχρονο 8/21 σουτ δύο πόντων με τα περισσότερα από αυτά να είναι ουσιαστικά χαμένα lay up. Ήταν κάτι που στοίχισε και τη δεύτερη φορά που έφτασε η διαφορά στο +11 (27-16, 14’15’’). Οι Μαυροβούνιοι με επιμονή, ριμπάουντ και αποφεύγοντας τα λάθη, έκαναν ένα 9-0 ως το 27-25 (17’45’’) με το πρώτο μισό να κλείνει 29-27.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη, το έδειχνε, αλλά επέτρεπε στον αντίπαλό της να επιστρέφει ξανά και ξανά στο παιχνίδι, παρά το ότι έπαιρνε διαφορά. Η οποία ανέβηκε στο +12 (48-36, 27’25’’), πριν το τρίτο ημίχρονο κλείσει 48-40. Ελάχιστα μετά την έναρξη της τέταρτης περιόδου, ο προπονητής του Μαυροβουνίου, Ντούσαν Ντούμπλιεβιτς δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία και υποχρεώθηκε να αφήσει τον πάγκο της ομάδας του, αφήνοντας τα ηνία στον βοηθό του, Βλάντιμιρ Τοντόροβιτς. Το 49-40 που διαμορφώθηκε έγινε 49-46 (35’40’’) με τρίποντο του Πόποβιτςμε τη διαφορά να μειώνεται ακόμη περισσότερο από τη γραμμή με τον Στάροβλαχ (49-48, 36’10’’).

Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης έδωσαν μια ανάσα στην ελληνική ομάδα ως το 53-48 (37’30’’). Ο Πόποβιτς με 1/2 βολές έγραψε το 53-49 (39’15’’), αλλά με 13’’7 να απομένουν υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Ο Χαραλαμπόπουλος με ½ βολές έγραψε το 54-49 με 12’’8 για το τέλος, για να έρθει ο Κόνιαρης να γράψει το τελικό 56-49.

Διαιτητές: Σούλγκα (Ουκρανία), Σαράπα (Λευκορωσία), Μπελιάκοφ (Ρωσία)
Δεκάλεπτα: 17-9, 29-27, 48-40, 56-49
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 3, Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 11, Φλιώνης 7, Καρράς 8, Σκουλίδας, Δίπλαρος,  Χρηστίδης 8, Χαραλαμπόπουλος 14, Μουράτος 5, Τάταρης
Μαυροβούνιο (Ντούμπλιεβιτς): Τσόροβιτς 5, Μπάκιτς 9, Στάροβλαχ 5, Βοϊνοβιτς 3, Τσέπιτς, Βούκτσεβιτς 2, Σουσκάβτσεβιτς, Γκρκόβιτς 11, Καλουντιέροβιτς, Γιόκιτς, Τσέκιτς 4, Πόποβιτς 10.

Τι δήλωσαν Παπαθεοδώρου, Χαραλαμπόπουλος και Κόνιαρης

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής Νέων Ανδρών στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού U20, αλλά και τον αυριανό αντίπαλο, τη Λιθουανία.

«Όταν παίζεις ένα παιχνίδι για να προκριθείς στους ‘8’ παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Ο αντίπαλός μας είναι μια σκληρή ομάδα, που κέρδισε τους Τούρκους και έχασε στην παράταση από τους Γάλλους. Έχει δείξει, λοιπόν, το χαρακτήρα της. Εμείς δεν είχαμε τη διαύγεια για να προσεγγίσουμε σωστά το παιχνίδι, επιθετικά κυρίως. Είχαμε κάποιες κακές αποφάσεις, άστοχα σουτ και χαμένα λέι απ. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν παίζουμε μόνοι μας. Υπάρχουν αντίπαλοι, που μπορεί να είναι ισάξιοι, καλύτεροι, κάποιες φορές πιο έτοιμοι… Δεν μπορούμε να κερδίζουμε κάθε φορά 25-30 πόντους. Εδώ που έχουμε φτάσει κάθε νίκη είναι σημαντική, κάθε πόντος μετρά και μας δίνει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να πατάμε στο έδαφος και να μη μεγαλώνουμε τις απαιτήσεις περισσότερο από αυτές που πρέπει να έχουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να το ευχαριστηθούν περισσότερο και να παίξουν με λιγότερο άγχος. Η Λιθουανία είναι ένα ποιοτικό σύνολο, που έχει δείξει τη δυναμική του και διαθέτει δύο πολύ καλούς ψηλούς. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και θεωρώ πως θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που ήρθαν και μας βοήθησαν. Περιμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση και ενέργεια από τον κόσμο για να ξεπεράσουν τα παιδιά την πίεση που νιώθουν, αλλά θα πρέπει κι εμείς με την εμφάνισή μας να ανεβάσουμε λίγο την ένταση όσων έρθουν εδώ», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε: ««Χάσαμε πολλά λέι απ, γενικά παίξαμε πολύ άσχημα στην επίθεση, αλλά πάλι καλά που είμαστε καλοί στην άμυνα και κερδίζουμε. Το Μαυροβούνιο είναι μια δύσκολη και σκληρή ομάδα, έκλειναν όλοι μέσα, μας έδιναν τα ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε. Έτσι είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό. Το σκορ έμεινε χαμηλά, αλλά η άμυνα μάς κράτησε στο παιχνίδι. Ήταν ένα μάθημα για μας, γιατί παίξαμε άσχημα. Αύριο παίζουμε με μια καλύτερη ομάδα, με μεγαλύτερα κορμιά. Η άμυνα θα μας δώσει τη νίκη, αν βάλουμε και τα λέι απ (γέλια)».

Ο Αντώνης Κόνιαρης ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε. Έφυγε όλο το άγχος. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, μπήκαμε καλά αλλά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και το ματς πήγε στον πόντο. Στην επίθεση δεν ήμασταν εύστοχοι, χάσαμε εύκολα καλάθια και με κάποιες λάθος άμυνες τους βάλαμε στο παιχνίδι. Θα προτιμούσα να κερδίζαμε πιο εύκολα. Το επόμενο παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό».






































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια