Εκπληκτικοί οι παίδες του ΠΑΟΚ, «διέλυσαν» τον Δούκα με 69-49 και έμειναν μόνοι στην κορυφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίδων βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ. Η άνετη και δίκαιη νίκη με 69-49 επί του ΑΣΕ Δούκα του έδωσε προβάδισμα τίτλου.

Η έκβαση της αναμέτρησης ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ παθιασμένοι και τηρώντας πιστά το πλάνο του προπονητή τους , Γιώργου Ζαφειρούδη, εξασφάλισαν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ (2-13 στο 6’). Ο παίκτες του Δούκα από την πλευρά τους παρουσιάστηκαν νωθροί, νευρικοί και πολύ άστοχοι. Η ζώνη που επέλεξε να παίξει ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους διαδρόμους κάτω από το καλάθι και σε συνδυασμό με την αστοχία των αντιπάλων τους από τα 6.75 μ. είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και στους 28 πόντους στην ανάπαυλα (13-41).

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ευριπίδη Μελετιάδη προσπάθησαν να φτάσουν στην ανατροπή. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να μειώσουν στους 16 πόντους (42-58 στο 34’).

Ο ΠΑΟΚ πλέον στην αυριανή τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Ίκαρο Καλλιθέας και με νίκη κατακτά τον τίτλο. Η νίκη του όμως με 20 πόντους διαφορά επί του Δούκα του δίνει το πλεονέκτημα να το πετύχει και με ήττα με λιγότερους από 15 πόντους.

Από τον ΠΑΟΚ που έπαιξε σαν ομάδα όλοι ήταν υπέροχοι αλλά ξεχώρισαν οι Κωστίκας (κέρδισε όλες τις μάχες κάτω από τα καλάθια), Κλωνάρας, Βακουφτσής (κυρίως αμυντικά απέναντι στο Ρογκαβόπουλο) και ο Ταζόπουλος.

Ο μαχητικός Καράμπελας μαζί με τους Σωτηρίου και Ρογκαβόπουλο (αν και πολύ άστοχος) διασώθηκαν για τον Δούκα.

Δεκάλεπτα: 6-23, 13-41, 31-54, 49-69
Διαιτητές: Κλίβαζ (Ελβετία), Γιάλπαν (Τουρκία), Κάροβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη)
ΑΣΕ Δούκα (Μελετιάδης): Καράμπελας 11 (1), Μπρατσιάκος, Βλάσιος 5 (1), Πλευράκης, Ρογκαβόπουλος 12 (2), Πολύζος 2, Σωτηρίου 13, Κάδρας, Τσουργιάννης 4, Κωστόπουλος 2, Ζερβός, Νεστερούλης.

ΠΑΟΚ (Ζαφειρούδης): Ταζόπουλος 14 (3), Τουλούπης 6, Κλωνάρας 15 (1), Τσίρμπας-Αναγνώστου, Σολωμός, Χαριτόγλου, Βακουφτσής 11 (1), Κωστίκας 12, Καραγεωργίου 6, Ιατρίδης, Κόνσουλας, Φίλιος 5 (1).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια