Παπαθεοδώρου: «Ο τριπλός στόχος της Εθνικής Νέων Ανδρών»-Η συνέντευξη και σε βίντεο

Η Εθνική Νέων Ανδρών κατοικοεδρεύει πλέον στα Χανιά. Η αποστολή βρίσκεται από χθες στην πόλη και προπονείται στο ΚΓ της Κλαδισού. Πρώτη στάση για την ελληνική ομάδα θα είναι το τουρνουά που θα διεξαχθεί 10-12 Ιουλίου (10 και 12 Ιουλίου στα Χανιά και 11 Ιουλίου στο Ρέθυμνο) και η επόμενη και βασικότερη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά και στο Ρέθυμνο (Α’ Φάση, 15-17/7) και στο Ηράκλειο (τελική Φάση, 18-23/7). Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε σήμερα σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ για τους στόχους, τα προβλήματα και το ρόλο της εξέδρας.

«Η προετοιμασία συνεχίζεται με κάποια προβλήματα και τραυματισμούς που κουβαλάμε εδώ και κάτι εβδομάδες. Αλλά με την προσπάθεια των παιδιών, των γιατρών, των φυσιοθεραπευτών, πιστεύουμε πως οι τραυματίες μας επιστρέφουν σε καλύτερη κατάσταση και θέλουμε να τους έχουμε εδώ, μαζί μας στην προπόνηση από εβδομάδα, έτοιμους να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, να προπονηθούμε όλοι μαζί».

Για τον Παπαθεοδώρου ο στόχος είναι τριπλός: «Το πρώτο είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, το δεύτερο να το ευχαριστηθούν τα παιδιά και να κερδίζουμε. Αυτό ουσιαστικά απαντά και στην ερώτηση περί διάκρισης. Αν γίνουν αυτά τα τρία, τότε θα έρθει και η διάκριση».

Σε ότι αφορά τις ιδιαιτερότητες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Παπαθεοδώρου τονίζει: «Είναι ένα συνηθισμένο τουρνουά «μικρών» ηλικιών. Έχουμε ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία. Τα παιδιά παίζουν αρκετά χρόνια μαζί. Υπάρχουν κάποιοι καινούριοι παίκτες που προσπαθούν να μπουν στη νοοτροπία της ομάδας, αλλά προχωράμε μαζί».

Το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί στις «μικρές» εθνικές εδώ και αρκετά χρόνια είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν για την ελληνική ομάδα: «Αυτό ισχύει για κάθε ομάδα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για μια προσπάθεια που ουσιαστικά διαρκεί ένα μήνα, οπότε μετράει ξεχωριστά κατά πόσο οι παίκτες νιώθουν καλά μεταξύ τους, έχουν καλή συνεργασία. Είναι πιο εύκολο όταν γνωρίζονται καλά και είναι πιο εύκολο να βγάλουμε κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνδυασμό και με το καλό κλίμα και φυσικά την ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος, καθώς το τουρνουά θα γίνει στην Κρήτη, είναι στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν».

Όσο για τη λέξη «φαβορί» που για τους περισσότερους προπονητές είναι «απαγορευμένη», αλλά ο Παπαθεοδώρου δεν έχει πρόβλημα να απαντήσει στη σχετική ερώτηση: «Υπάρχουν όπως κάθε χρόνο 5-6 ομάδες που μπορούν να χαρακτηριστούν φαβορί. Θα εξαρτηθεί όμως από το ποια ομάδα θα έρθει τελικά με όλους τους παίκτες της. Δεν είναι πια παίδες ή έφηβοι όπως ο πρώτος στόχος είναι η Εθνική Ομάδα. Κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε Εθνικές Ανδρών, κάποιοι στο ντραφτ, κάποιοι στο ΝΒΑ, είτε απλά έχουν άλλους στόχους και η Εθνική Νέων δεν είναι προτεραιότητά τους. Να δούμε πως θα έρθουν οι άλλες ομάδες για να δούμε ποιος θα μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια