Στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων η Εθνική Κωφών Γυναικών-Χαμός στα αποδυτήρια-Τι δήλωσε η Αθηνά Ζέρβα-Στον ημιτελικό οι άνδρες-Φωτορεπορτάζ

Η Εθνική Κωφών Γυναικών επικράτησε εύκολα της Ιταλίας στον δεύτερο ημιτελικό των Deaflympics και είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση του χρυσού μεταλλίου.

Αντίπαλός της θα είναι η Λιθουανία, η οποία επιβλήθηκε της Ουκρανίας με 63-40 και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Εθνική μας ομάδας στον τελικό (29/07), εκεί όπου θα κριθεί ο τίτλος της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Το κλίμα στα αποδυτήρια της «γαλανόλευκης» ήταν κάτι παραπάνω από γιορτινό μετά τον θρίαμβο επί της «σκουάντρα ατζούρα», με την προπονήτρια της "γαλανόλευκης" να γίνεται ο... στόχος του μπουγέλου. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η Αθηνά Ζέρβα δήλωσε: «Οι μεγάλοι στόχοι θέλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα παιχνίδια αυτά είναι χωρίς αύριο. Ήρθαμε εδώ με έναν στόχο. Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι μας βάζει στα μετάλλια. Θέλω, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω όλη την Ελλάδα που μας παρακολουθεί και μας στηρίζει. Αυτή τη νίκη την αφιερώνω σε όλους αγαπούν και στηρίζουν αυτή την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους επιτελείς της ομάδας, που βοήθησαν σημαντικά σε όλο αυτό που γίνεται».

Δεκάλεπτα: 5-6, 15-23, 25-38, 33-49
Ιταλία: Βιάνα, Γκαλιμπέρρτι 6, Στρατσάρι, Μπενινκάζα, Σαουταριέλο 5 (9ρ.), Κάσκιο 4 (19ρ.), Τζιρόνι, Μπονόμι 3, Σορεντίνο 8 (7ρ.), Κανάλι 7, Κιόζι.
Ελλάδα: Χαϊνά 4 (4ρ., 6ασ.), Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου, Κοτσιρέα 4, Σπίνου 3, Μελίνι, Βεράνη, Βουδούρη 6, Κοτσιάφτη 15 (12ρ., 3κλ., 4κ.), Πατέρα 11 (7ρ., 6ασ.), Μπάλκογλου

Στα ημιτελικά οι άνδρες


Στον ημιτελικό των 23ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδος, η οποία επιβλήθηκε με 71-61 της Ρωσίας. Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Παπαδόπουλος, μαζί με τους Φάνη Παπαδόπουλο και Ζώη Χρήστου έχουν δημιουργήσει μία πολύ ισχυρή ομάδα με ταλέντο και πάθος για αυτό που αγαπούν, το μπάσκετ. Το προπονητικό επιτελείο έχει δουλέψει πολύ σκληρά το τελευταίο διάστημα ώστε η ομάδα αυτή να γαλουχηθεί και να «χτιστεί» και τα αποτελέσματα της φαίνονται τώρα.

Μετά την χτεσινή νίκη κόντρα στη Ρωσία με 71-61, η Εθνική πήρε το εισιτήριο και στα ημιτελικά θα βρει μπροστά της ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής που δεν είναι άλλη από τη Λιθουανία. Φυσικά η επιτυχία θα είναι μεγάλη σε περίπτωση νίκης, όμως έτσι κι αλλιώς η Εθνική αυτή απαρτίζεται από 12 νικητές της ζωής.

Δεκάλεπτα: 15-13, 40-31, 57-48, 71-61

Ελλάδα: Κοσκινάς, Ειρινάκης, Στρέκλας 11, Τασιούλης 12, Τετόρος, Γρίλης 5 , Απτόσογλου, Ντικούδης 7, Τσαγκαρούλης 2, Παγκράτης 13, Πεταλάς 21 , Ντερτιλής.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια