Γιώργος και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: Αφιέρωμα της FIBA στους... δίδυμους μπελάδες της Εθνικής Νέων Ανδρών

Η FIBA έχει ήδη αρχίσει να ρίχνει το βλέμμα της στο επόμενο μεγάλο ραντεβού των «μικρών» της Ευρώπης. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών μπαίνει στην τελική του ευθεία με τους νοκ άουτ αγώνες, αλλά το αντίστοιχο τον Εφήβων περιμένει στη γωνία. Η Εθνική Ομάδα U18 προετοιμάζεται για τη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη Σλοβακία (29/7-6/8). Και η Διεθνής Ομοσπονδία εστιάζει στον Γιώργο Καλαϊτζάκη, αλλά και την παρουσία στην προετοιμασία του δίδυμου αδελφού του Παναγιώτη. Δεν είναι κάτι που το συναντάς τόσο συχνά.

«Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης δεν μπορεί να περιμένει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στην Σλοβακία Θα είναι μια ευκαιρία γι’ αυτόν να παίξει με τον αδελφό του, Παναγιώτη, κάνοντας και την Ελλάδα καλύτερη ομάδα, γιατί θα βρίσκονται μαζί στο παρκέ.

Οι αδελφοί Καλαϊτζάκη, έπαιξαν μαζί για τελευταία φορά πριν από τρία χρόνια, όταν ήταν μαζί στον Άρη. Ο Γιώργος περιμένει με ανυπομονησία να αρχίσουν τα παιχνίδια του Γ’ Ομίλου, στον οποίο η Ελλάδα θα συναντήσει την Φινλανδία, την Λιθουανία και την Σλοβενία.

«Λατρεύω να παίζω με τον αδελφό μου. Σκεφτόμαστε το ίδιο, οπότε είναι εύκολο για εμάς να παίζουμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Τον βοηθάω και με βοηθάει», λέει ο Γιώργος. «Σκεφτόμαστε το ίδιο και αυτό βοηθάει και την ομάδα και τους συμπαίκτες μας. Και οι δύο θέλουμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για την ομάδα, ώστε να καταφέρει να πάρει τη νίκη. Αυτό είναι το μόνο που θέλουμε κι ευχόμαστε».

Όταν ρωτήθηκε για τον Παναγιώτη, ο οποίος παίζει στον Άρη, αλλά αναμένεται να κάνει το διεθνές ντεμπούτο του φέτος το καλοκαίρι, για το τι κάνει καλύτερα από αυτόν στο παρκέ, ο Γιώργος απάντησε: «Μπορεί να παίξει καλύτερα χωρίς την μπάλα. Διαβάζει πολύ καλά την άμυνα και ξέρει πως να κινηθεί χωρίς την μπάλα. Πιστεύω πως είμαι καλύτερος από αυτόν με την μπάλα στα χέρια».

Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης δεν είναι οι μόνοι από τους αδελφούς Καλαϊτζάκη που είναι αθλητές. Η αδελφή τους παίζει βόλεϊ στην Α1, ενώ και ο μικρότερος αδελφός παίζει μπάσκετ στον Άρη. Ο πατέρας έπαιζε μπάσκετ στο Ηράκλειο, ενώ η μητέρα έπαιζε βόλεϊ.
«Όπως βλέπετε τα αγόρια πήραμε από τον μπαμπά, ενώ η κόρη από τη μαμά. Είμαστε αθλητική οικογένεια.»

Ο Καλαϊτζάκης άρχισε να παίζει μπάσκετ στα 12, όταν είδε άλλα παιδιά να παίζουν μπάσκετ σε μια κατασκήνωση: «Μου άρεσε αυτό που είδα. Έτσι αποφάσισα πως θέλω να προσπαθήσω να δοκιμάσω να παίξω. Την επόμενη μέρα ανακοίνωσα στους γονείς μου πως θα ήθελα να πάω σε μια ομάδα».

Τελικά βρέθηκε στον Άρη και τη σεζόν 2015-16 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό, όπου είχε την ευκαιρία να παίξει δίπλα στο ίνδαλμά του, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Έστω και για ένα χρόνο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. «Παρακολουθούσα πολύ τον Διαμαντίδη. Τον «ανακάλυψα» όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ και ποτέ δεν σταμάτησα να τον θαυμάζω. Ήμουν αρκετά τυχερός να βρεθώ στην ίδια ομάδα με  αυτόν. Και θαύμαζα και τον Θοδωρή Παπαλουκά, γιατί και οι δύο κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο».

Ο Καλαϊτζάκης θα παίξει με μια «μικρή» εθνική ομάδα για τρίτη συνεχόμενη φορά, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού U18 2016 τον περασμένο Δεκέμβριο στην Σαμσούντα, όταν είχε μέσο όρο 6,2 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ. Επίσης είχε την ευκαιρία να παίξει δίπλα στον Μιχάλη Λούντζη και τον Βασίλη Χρηστίδη, που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 to 2015.

«Είναι πραγματικά πολύ καλοί παίκτες και ήταν οι ηγέτες μας πέρυσι. Έχουν και οι δύο χαρακτήρα νικητή και νομίζω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε».

Ο ύψους 1.98 γκαρντ θα ήθελε να είναι ένας από τους ηγέτες της ελληνικής ομάδας στην Μπρατισλάβα και στο Πιέστανι.

«Θα προσπαθήσω να είμαι όσο καλύτερος γίνεται, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου σε όλα, σε άμυνα και επίθεση. Θα προσπαθήσω να γίνω ηγέτης για τους συμπαίκτες μου».

Σε ότι αφορά το στόχο στο τουρνουά, ο Καλαϊτζάκης τονίζει: «Ο πρώτος μας στόχος είναι να φτάσουμε στα προημιτελικά. Νομίζω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ακούμε τους προπονητές μας, θα πετύχουμε το στόχο μας. Αν φτάσουμε ως εκεί όλα είναι πιθανά».


Αυτό που ξέρει ο Καλαϊτζάκης είναι ότι ανυπομονεί να παίξει στη Σλοβακία με τον αδελφό του και να κάνει την ελληνική ομάδα καλύτερη μέσα από αυτό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια