Πρωτιά για την Εθνική Ανδρών στο τουρνουά της Πάτρας-Επικράτησε άνετα με 92-64 της Μ. Βρετανίας-Τι δήλωσαν Μίσσας, Σλούκας και Μήτογλου-Τιμήθηκε ο Κώστας Πετρόπουλος-Φωτορεπορτάζ

Η Ελλάδα έκανε το 2/2 στο τουρνουά της Πάτρας, επικρατώντας και της Μεγάλης Βρετανίας 92-64, στη δεύτερη και τελευταία μέρα των αγώνων στο «Δ. Τόφαλος».

Η Μεγάλη Βρετανία φάνηκε να δείχνει τα πρώτα λεπτά του αγώνα πως είχε τη διάθεση και να παλέψει τον αγώνα και να δυσκολέψει την ελληνική ομάδα. Βασικό της όπλο τα ριμπάουντ, στα οποία και είχε τον πρώτο λόγο στην πρώτη περίοδο. Κυρίως στα επιθετικά. Ενδεικτικό είναι πως στο πρώτο μισό είχε πάρει 11 δεύτερες ευκαιρίες μαζεύοντας «σκουπίδια». Μετά το 9-15, η Ελλάδα άρχισε να απομακρύνεται (17-27, 10’). Μια διαφορά που όχι απλά εδραίωσε ως το τέλος του πρώτου μισού, αλλά σταδιακά την αύξησε.

Ένα 7-0 οδήγησε στο 17-34 (12’) και από εκεί ο Κώστας Μίσσας είδε να φτάνουν οι παίκτες του στο 34-51 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο διάστημα αυτό η ελληνική ομάδα είχε καλές επιλογές στην επίθεση, κυκλοφόρησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά καλά την μπάλα και αναζήτησε το εύκολο καλάθι μέσα από την δική της καλή άμυνα.

Η Ελλάδα είχε μόνο μια «κακή» παρένθεση με την Μεγάλη Βρετανία να μειώνει στους 13 πόντους (51-64), αλλά η αντίδραση ήταν άμεση για να φτάσει και πάλι στο 51-73 (32’). Στο 36’30’’ πέρασε στο παρκέ ο Ντίνος Μήτογλου, για την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών, λίγο αργότερα ευστόχησε και στο πρώτο του τρίποντο με την Ελλάδα να φτάνει στη δεύτερη νίκη της σε αγώνα προετοιμασίας με το τελικό 64-92.

Η Εθνική Ομάδα αναχωρεί την Πέμπτη με προορισμό το Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο (11/8) και τη Σερβία (12/8).

*Εκτός δωδεκάδας έμειναν σήμερα ο Γιώργος Μπόγρης, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο τραυματίας Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Διαιτητές: Παναγιώτου, Βαρδάλος, Κωνσταντινόπουλος
Δεκάλεπτα: 17-27, 34-51, 51-66, 64-92
Μ. Βρετανία (Προύντι): Ντανκ Ακοντό 2, Τζόνσον 5, Μόκφορντ 7, Οκερεαφόρ, Κλαρκ 12, Μάρεϊ 3, Μπόατενγκ 2, Ατσάρα 3, Σίαρς, Ολασένι 13, Μπίγκμπι Ουίλιαμς 11, Τζόζεφς 6
Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 8, Σλούκας 9, Παππάς 12, Παπαγιάννης 9, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 10, Παπαπέτρου 9, Αντετοκούνμπο Θ. 4, Μήτογλου 6

Τι δήλωσαν Μίσσας, Σλούκας και Μήτογλου



Ευχαριστημένος από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η Εθνική Ανδρών εμφανίστηκε ο Κώστας Μίσσας μετά τη φιλική νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας με 92-64 για το τουρνουά της Πάτρας.

«Θα έλεγα πως για την περίοδο η εικόνα μας είναι πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Σε ορισμένα κομμάτια που έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση και τη διάθεση, είχαμε πρόβλημα και δεν επιτρέπεται να χάνουμε τόσα ριμπάουντ. Δεν πρόκειται να πας πουθενά αν δεν έχεις 40 λεπτά καλή άμυνα. Μια καλή άμυνα τελειώνει στο ριμπάουντ, γιατί αν δεν πάρεις το ριμπάουντ δεν μετρά η άμυνα και δεν μπορείς να έχεις τρανζίσιον. Σήμερα ήμασταν αρκετά καλοί στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, όσον αφορά στις αποστάσεις και τη σοβαρότητα. Δοκιμάσαμε κάποια σχήματα, ακόμη και χαμηλά για να παίξουμε άμυνα με αλλαγές. Ήταν μια καλή εικόνα, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε δύο πιο δυνατά παιχνίδια μπροστά μας για να δούμε κάποια πράγματα. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε όλα αυτά που θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα σαν όγκο. Με την προσθήκη του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα. Με εκείνον μπορείς να έχεις κάποια ριμπάουντ παραπάνω, περισσότερο τρανζίσιον, περισσότερο post up», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Κώστας Σλούκας ανέφερε: Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας μετά από επίπονες προπονήσεις. Κρατάμε την άμυνα και τη διάθεσή μας. Θα γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Η Μ. Βρετανία είναι μια αθλητική ομάδα, δεν είχαμε καλή αντίδραση στα ριμπάουντ και πρέπει να βελτιωθούμε, όπως και σε άλλους τομείς. Με την επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα βελτιωθούμε σε αθλητικότητα και ποιότητα.

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου μετά το ντεμπούτο του είπε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα για τη νίκη. Ευχαριστώ τον κόσμο για το χειροκρότημα. Είναι τιμή για μένα και πρωτόγνωρη εμπειρία. Η Εθνική έχει πάντα μέρος στην καρδιά όλων των Ελλήνων. Γεροί να είμαστε και να παίζουμε πολλά χρόνια στην ομάδα. Χαίρομαι για τη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό, που είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά εστιάζω αυτή την περίοδο στην Εθνική».

Τιμήθηκε ο Κώστας Πετρόπουλος


Λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Μεγάλη Βρετανία μια μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκε στο παρκέ.

Η ΕΟΚ μέσω του Γενικού Γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, τίμησε τον Κώστα Πετρόπουλο, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση στη δική του πόλη, από το δικό του κοινό. Όπως άλλωστε αξίζει στον Νουρέγιεφ του ελληνικού μπάσκετ, που έχει γράψει τη δική του μεγάλη ιστορία στο άθλημα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στη συνέχεια τίμησε τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.


































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια