Τι δήλωσαν Μίσσας, Μάντζαρης και οι Ισλανδοί μετά τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών

Ικανοποιημένος από τη νίκη και την κατά διαστήματα εικόνα της Εθνικής παρουσιάστηκε ο Κώστας Μίσσας. «Το πρώτο παιχνίδι σε ένα τουρνουά κρύβει κινδύνους και εκπλήξεις. Ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει μεγάλα κορμιά και που όλοι σουτάρουν. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε συγκέντρωση, αλλά μετά τη χάσαμε και η διαφορά έκλεισε με την Ισλανδία να παίζει δυνατά. Στο τρίτο δεκάλεπτο πήγαμε σε πιο χαμηλά σχήματα, παίξαμε πολλές φορές άμυνες με αλλαγές. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, αλλά κλέψαμε και τρέξαμε. Είναι πολύ καλό για μας που είχαμε υψηλό ποσοστό στα τρίποντα, ειδικά σε σχέση με τα τελευταία φιλικά», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για τα πολλά λάθη της Εθνικής (20) είπε: «Πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε ρεπό αύριο και μετά ένα πολύ δύσκολο ματς με τη Γαλλία, που έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες και παίζει καλά σαν ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να καταστρέψουμε τη δημιουργία και την εκτέλεση από την περιφέρειά τους. Όλο το παιχνίδι της Γαλλίας ξεκινά από την περιφέρειά της, όχι από τους ψηλούς, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποκόψουμε την περιφέρεια από τη γραμμή των ψηλών».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τη σειρά του τόνισε: «Ήταν πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε. Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και έχουμε δει πολλά αουτσάιντερ να κάνουν εκπλήξεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ καλοί, αλλά στο δεύτερο κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε σωστά, με σοβαρότητα, ακολουθήσαμε το πλάνο μας και νικήσαμε».

Ο προπονητής της Ισλανδίας, Κρεγκ Πέντερσεν, δήλωσε: «Η Ελλάδα μάς τιμώρησε στον αιφνιδιασμό και εκμεταλλευόταν τα λάθη μας. Επίσης με 2/23 τρίποντα δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο», ανέφερε ο Καναδός τεχνικός και πρόσθεσε: «Κάναμε μία πολύ καλή προσπάθεια στη δεύτερη περίοδο επιστρέφοντας στο ματς, αλλά τα λάθη που κάναμε ήταν πάρα πολλά για ένα ματς απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Εμείς προφανώς είμαστε μια κοντή ομάδα και η Ελλάδα είχε καλό πλάνο για να αντιμετωπίσει την άμυνά μας. Έβγαλαν καλές φάσεις πάνω στις βοήθειες που δίναμε. Το μέγεθος των Ελλήνων ήταν σίγουρα ένα πρόβλημα για μας. Είναι μια ομάδα που επιχειρεί πολλά κλεψίματα και ρισκάρει. Σήμερα τους βγήκε αυτό το παιχνίδι. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Πολωνία που είναι καλή ομάδα. Θα πρέπει να δούμε το πλάνο μας και ελπίζω να έχουμε καλύτερα ποσοστά και λιγότερα λάθη».


Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Χάουκουρ Πάλσον, είπε με τη σειρά του: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Αποδείξαμε για τρία δεκάλεπτα πως μπορούμε να τα βάλουμε με αυτή την ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος με την προσπάθειά μας. Πιστεύω πως έρχονται όμορφα πράγματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια