Κλωνάρας: «Χαμηλά το κεφάλι!»

Με κατοστάρα μπήκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας η Εθνική Παίδων, που βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Ο Δημήτρης Κλωνάρας ήταν αυτός που βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ με 23 πόντους, σε έναν αγώνα στον οποίο κατά διαστήματα είχε αρκετούς πρωταγωνιστές από την ελληνική πλευρά.

Ο Κλωνάρας παραδέχθηκε πως «δεν περιμέναμε να είναι μια τόσο εύκολη νίκη» και η εξήγηση κρύβεται και στο γεγονός πως για τη Β’ Κατηγορία Παίδων, μια ηλικία και μια κατηγορία που υπάρχουν πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι παίκτες και λίγα φιλικά προετοιμασίας, οι πληροφορίες είναι λίγες: «Μας είχαν μιλήσει οι προπονητές μας, μας είχαν δώσει πληροφορίες για την αντίπαλό μας και για κάποιους παίκτες της μεμονωμένα, για το πως κινούνται, τι κάνουν».

Υπήρχε ένας βασικός «μπούσουλας», αλλά το δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι ήταν αυτό που πραγματικά χρειαζόταν η ελληνική ομάδα: «Ήταν μια πολύ καλή πρεμιέρα. Θέλαμε πολύ νικήσουμε στο πρώτο αυτό παιχνίδι και πιστεύω πως αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει ψυχολογικά, ενώ από την άλλη οι προπονητές μας θα μας κρατήσουν με το... κεφάλι χαμηλά. Έτσι πρέπει να γίνει γιατί υπάρχει συνέχεια. Ο κόουτς Παπαδόπουλος μας κράτησε συγκεντρωμένους 100% σε όλο το παιχνίδι και μας βοήθησε να μείνουμε στο πλάνο μας».

Αύριο η Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσει έναν πιο δυνατό αντίπαλο, από ότι έδειξε τουλάχιστον η πρεμιέρα. Η Εθνική Παίδων θα αναμετρηθεί με το Βέλγιο, το οποίο σήμερα νίκησε με διαφορά σχεδόν 40 πόντων τη Ρουμανία: «Θα είναι ένα διαφορετικό και πολύ καλό παιχνίδι το αυριανό πιστεύω. Το Βέλγιο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα στην κατηγορία. Ο δικό μας στόχος όμως παραμένει ο ίδιος: Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να ακούμε τον προπονητή μας μένοντας στο πλάνο και να παίξουμε με πάθος. Ξεχνάμε τη σημερινή νίκη και συνεχίσουμε αύριο, με την επιθυμία να κάνουμε το δύο στα δύο στη διοργάνωση».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια