Επανέρχεται στην ΧΑΝΘ ο Γιώργος Κωστίκας- Ικανοποίηση για την κλήση στην εθνική παίδων

Ο Γιώργος Κωστίκας, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ στην ηλικία του, επανέρχεται στην ΧΑΝΘ προκειμένου να στελεχώσει τόσο το εφηβικό όσο και το αντρικό τμήμα.

Ο Γιώργος Κωστίκας, γεννήθηκε στις 19/4/2001, έχει ύψος 2.03μ. και έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην ΧΑΝΘ καθώς προσήλθε στις Ακαδημίες της σε ηλικία μόλις 7 ετών.  Υπήρξε μέλος κλιμακίων τμημάτων υποδομής στην Βόρειο Ελλάδα(Μικτών ΕΚΑΣΘ) αλλά και μέλος της Εθνικής Παμπαίδων. Πέρσι πανηγύρισε με την Μικτή ομάδα της ΕΚΑΣΘ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

Αγωνίζεται στις θέσεις φόργουορντ-σέντερ, είναι ιδιαίτερα μαχητικός, θεωρείται εξαιρετικός ριμπάουντερ, μπορεί να μαρκάρει στις θέσεις «4» και «5» ενώ παρουσιάζει τεράστια βελτίωση επιθετικά αποδεικνύοντας πως ξέρει να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι.

Προέρχεται από μια καλή σεζόν στην οποία αγωνίσθηκε με την φανέλα του ΠΑΟΚ(η ΧΑΝΘ τον παραχώρησε για έναν χρόνο με υποσχετική)με τον οποίο κατάφερε να κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Μετά από αυτή την παρένθεση ο Κωστίκας επιστρέφει στην ΧΑΝΘ την φανέλα της οποίας φοράει άλλωστε για περισσότερα από 10 χρόνια.

Ικανοποίηση για την κλήση στην εθνική παίδων

Η ΧΑΝΘ συνεχίζει να τροφοδοτεί με παίκτες της Εθνικές ομάδες. Ο  Γιώργος Κωστίκας συμπεριλήφθηκε από τον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό Κώστα Παπαδόπουλο στην 12αδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο επόμενο διάστημα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16  Β  κατηγορίας.


Η εθνική ομάδα των παίδων της οποίας αποτελεί μέλος θα αναχωρήσει αύριο με προορισμό τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 Β' Κατηγορίας (10-19/8).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια