Η συνέντευξη τύπου για το Διεθνές Τουρνουά Ανδρών της Πάτρας-Τι είπε ο Μίσσας για τον Αντετοκούνμπο- Οι διαπιστεύσεις των ΜΜΕ-Φωτορεπορτάζ

Συνέντευξη Τύπου για το Διεθνές Τουρνουά Πάτρας που αρχίζει αύριο (7-8/8) στο «Δ. Τόφαλος» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Τζάκι», με την παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Κώστα Μίσσα, των Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Παπανικολάου, του Γρηγόρη Αλεξόπουλου (αντιπεριφειάρχης Αχαϊας), του Πλάτωνα Μαρλαφέκα (πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας) και του Παναγιώτη Τσαγκρώνη (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ και πρόεδρος ΕΣΚΑΗ).

Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας): «Θα ήθελα να καλωσορίσω όλο το τιμ της Εθνικής Ομάδας και τον κύριο Μίσσα που είναι... κάτοικος Πατρών τα τελευταία χρόνια. Η Εθνική Ομάδα βρίσκεται εδώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ μια προσπάθεια που όλοι ελπίζουμε να πάει καλά, όσο καλύτερα γίνεται. Είναι επαγγελματίες παίκτες όλοι, αλλά έχουν τη σκέψη και καρδιά στην Εθνική Ομάδα. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί τους και οφείλω να πω πως η Πάτρα ως μία μπασκετούπολη θα δώσει το ηχηρό «παρών». Καλώ όλους να είναι παρόντες στην προσπάθεια αυτή της Εθνικής Ομάδας. Είναι τιμή μας που έχει επιλέξει την πόλη μας για τους αγώνες αυτούς και πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε στις «εξετάσεις», ώστε να φιλοξενήσουμε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και σε επίσημους αγώνες. Θεωρώ πως η Πάτρα μπορεί να παίξει το ρόλο της και να φιλοξενήσει αντίστοιχη διοργάνωση και σε επίσημη διοργάνωση. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, να είναι όλοι οι αθλητές μας υγιείς και στον κόουτς Μίσσα να έχει καθαρό μυαλό και καλές επιλογές, να πάμε καλά! Θεωρώ πως το γήπεδο αύριο και μεθαύριο πρέπει να είναι γεμάτο. Όλοι οι Πατρινοί θα πρέπει να είναι εκεί και να δώσουν το θερμό τους χειροκρότημα στα παιδιά για την προσπάθεια που θα κάνουν με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας».

Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας): «Εμείς ως επιμελητήριο και εκπροσωπώντας τους τοπικούς επιχειρηματίες που βοηθούν, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην ΕΟΚ και τον κ Τσαγκρώνη που βοήθησε για να έρθει το τουρνουά στην πόλη και στην περιοχή μας. Εϊμαστε αρωγοί με την περιφέρεια σε οτιδήποτε βοηθάει τη περιοχή μας να ανεβάσει το επίπεδο και την καλή φήμη που της λείπει πολλά χρόνια Εύχομαι οι Αχαιοί να δουν καλό μπάσκετ, εφάμιλλο της αγαπημένης όλων των Ελλήνων. Στηρίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια και είμαστε κοντά και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας».

Κώστας Μίσσας (ομοσπονδιακός προπονητής): Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και το επιμελητήριο. Εδώ και πολύ καιρό όταν φτιάχναμε έναν προγραμματισμό με τον κ. Τσαγκρώνη υπήρχε η λογική και ο στόχος να κάνουμε ένα τουρνουά εδώ, να φέρουμε την Εθνική Ανδρών στην Πάτρα, μια μπασκετομάνα με κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ. Βρισκόμαστε πια στον δεύτερο κύκλο προετοιμασίας, ο πρώτος κύκλος έκλεισε με μικρές απώλειες. Θα τεστάρουμε κάποια πράγματα και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να παρουσιαστούμε και όσο το δυνατόν καλύτεροι στο τέλος του δεύτερου κύκλου, μπαίνοντας έτοιμοι στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στην Φινλανδία και στο Ευρωμπάσκετ. Τα παιχνίδια αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα για το επόμενο βήμα. Προχωράμε βήμα βήμα για το είμαστε έτοιμοι πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων».

Ο Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε και στο θέμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Υπήρχε ένα θέμα με το δεξί του γόνατο. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και χρειάζεται ξεκούραση. Ο Γιάννης είναι εδώ, θα κάνει κάποιες συγκεκριμένες προπονήσεις, ατομικές, χωρίς να μπαίνει στη λογική των επαφών. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να είμαστε καλά, υγιείς για να μπορέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να είμαστε έτοιμοι για ένα Ευρωμπάσετ έχοντας προσδοκίες και μεγάλη διάθεση. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, να σπάσουμε την προϊστορία αυτών των επτά χρόνων. Είμαστε προσγειωμένοι, ξέρουμε πως είναν ένα τουρνουά με πολύ καλές ομάδες και για αυτό ακριβώς το λόγο, η λογική μας είναι να πάμε βήμα βήμα να πετύχουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας και οραματιζόμαστε.»

Γιάννης Μπουρούσης: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Πάτρα. Νομίζω πως δεν έχει φιλοξενηθεί κάποιο διεθνές τουρνουά στην πόλη σας ξανά. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω όλη την κοιότητα της Πάτρας που μας έδωσε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά σας. Ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο. Ξέρουμε πως έχει μπασκετικό κοινό η Πάτρα και θέλουμε να έρθουν να απολαύσουν τους αγώνες από όλες τις ομάδες. Θέλω να είμαστε υγιείς, να προετοιμαστούμε και να γινόμαστε καλύτεροι για τα επίσημα παιχνίδια».

Κώστας Παπανικολάου: «Ο Γιάννης κάλυψε τα περισσότερα που θα μπορούσε να πει κάποιος. Για εμάς είναι πάντα όμορφο να αγωνιζόμαστε στην περιφέρεια. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η ΕΟΚ στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας τα τελευταία χρόνια. Είναι όμορφο να βλέπεις την ανταπόκριση, πως όλοι βοηθούν. Είναι μια συλλογικη προσπάθεια από όλους τους αρμόδιους και πραγματικά ευχαριστούμε. Θέλουμε κι εμείς να παρουσιάσουμε κάτι καλό, να δουλέψουμε σωστά και να το χαρείτε κι εσείς όλοι».

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Ήταν μια πρόταση που υπήρχε από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, τον κ. Βασιλακόπουλο, να γίνει το τουρνουά αυτό στην Πάτρα. Οι τοπικοί παράγοντες αγκάλιασαν αυτή την ιδέα και έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να έχουμε εδώ την Εθνική Ομάδα για δύο φιλικούς αγώνες. Ελπίζω να ανταποκριθεί ο κόσμος, τα εισιτήρια έχουν φτάσει στο τέλος σχεδόν και κάποιοι ίσως να... κρυβόμαστε αύριο, γιατί δεν θα μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους. Ελπίζω το ξεκίνημα της Εθνικής να είναι θετικό όπως και της Εθνικής Γυναικών, που είχε την αφετηρία της στην Πάτρα και να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ένα βασικό θέμα είναι να είναι όλοι υγιείς και να ανταποκριθούν. Ο Γολγοθάς έχει ξεκινήσει, ελπίζω στο τέλος να έρθει για εμάς η ανάσταση και ένα θετικό αποτέλεσμα να μας κάνει όλους υπερήφανους. Ένας Πατρινός δέχεται στην πόλη του την Εθνική Ομάδα και για μένα αυτό είναι ξεχωριστό.»

Για το αν μπορεί η Πάτρα να αναλάβει και επίσημους αγώνες, απάντησε: «Δεν εξαρτάται μόνο από την ομοσπονδία, αλλά και από τα ξενοδοχεία και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Όλοι οι Πατρινοί πρέπει να βάλουμε πλάτη για να φτιάξουμε τις εγκαταστάσεις μας.»

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική Ομάδα φέτος ώστε να έρθει η επιτυχία, ο Γιάννης Μπουρούσης τόνισε: «Με τιμά που από το 2005 είμαι στην Εθνική Ομάδα. Έχω ζήσει τις επιτυχίες και τώρα στο δεύτερο κομμάτι, που δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Δεν σημαίνει πως δεν προσπαθούμε. Δεν είναι δική μας η ομάδα. Είναι της χώρας και παλεύουμε για την Ελλάδα. Μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην είμαστε και τόσο τυχεροί, αλλά έχουμε ζήσει και την άλλη πλευρά, να νικάμε από το -10 στο τελευταίο λεπτό! Γίνεται μια πολύ σωστή δουλειά. Οι μικροί δεν είναι πια μικροί, είναι έμπειροι και ευελπιστώ πως μέσα από την σκληρή δουλειά θα ανταπορκριθούμε. Ο κόουτς κάνει εξαιρετική δουλειά και στην ψυχολογία και στην προπόνηση. Κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια πιεζόμασταν.»

Οι  διαπιστεύσεις των ΜΜΕ

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που έχουν διαπιστευθεί για το Διεθνές Τουρνουά Πάτρας Ανδρών, μπορούν να παραλάβουν τις διαπιστεύσεις τους από το ξενοδοχείο «Τζάκι» μετά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου (13.30) και αύριο από το ΚΓ «Δ. Τόφαλος» από τις 10.30 ως τις 17.00.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια