Σωτηρίου: «Το τρίπτυχο για την άνοδο»

Η Εθνική Παίδων έκανε το 2/2 με μια ακόμη πειστική εμφάνιση, αυτή τη φορά απέναντι στο Βέλγιο. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όμως μόλις αρχίζει, αν αναλογιστεί κάποιος πως στη Σόφια φιλοξενούνται 24 ομάδες και από αυτές μόλις τρεις θα πάρουν το εισιτήριο για την Α’ Κατηγορία. Ο Άρης Σωτηρίου πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί... Η αρχή στην κουβέντα όμως γίνεται από τη σημερινή δεύτερη νίκη της ελληνικής ομάδας.

«Γνωρίζαμε από την αρχή πως το Βέλγιο ήταν καλύτερη ομάδα από την Λευκορωσία και πως θα έπρεπε να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι», τονίζει ο Έλληνας φόργουορντ για να προσθέσει: Έχουν καλούς παίκτες που μπορούσαν να μας «χτυπήσουν», όμως εμείς ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, μπήκαμε δυνατά, πήραμε μια σημαντική διαφορά κι αυτή μας οδήγησε στη νίκη, αφού μπήκαν οι βάσεις νωρίς».

Ο Σωτηρίου και οι συμπαίκτες του μπήκαν με το εντυπωσιακό 22-2 στο παιχνίδι, αλλά οι Βέλγοι κατάφεραν να μειώσουν ακόμη και στους πέντε πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο: «Η αλήθεια είναι πως μπήκαμε πιο χαλαρά στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως στην άμυνα. Επιπλέον, δεν τρέξαμε καλά στους αιφνιδιασμούς. Δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε στην επίθεση κι αυτό έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους μας να πλησιάσουν.»

Οι Έλληνες παίκτες βλέπουν ήδη τη συνέχεια και την αυριανή αναμέτρηση με τη Ρουμανία: «Δεν έχουμε το περιθώριο να μείνουμε στη σημερινή νίκη και να επαναπαυθούμε», υπογραμμίζει ο Σωτηρίου: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και να μπούμε με το ίδιο πάθος και διάθεση που είχαμε σήμερα».


Μια μικρή εικόνα σχηματίζεται ήδη για τις δυνατότητες των ομάδων μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και ο Άρης Σωτηρίου πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το στόχο της: «Εννοείται πως έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η άνοδος στην Α’ Κατηγορία. Αυτό όμως προϋποθέτει να μείνουμε πιστοί σε ένα τρίπτυχο: Να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια, να ακούμε τις εντολές των προπονητών μας και κυρίως να λειτουργούμε ως ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια