Καμπερίδης-Καμπουρίδης: «Θέλαμε να κάνουμε αυτό που θεωρούσαν αδύνατο»

Η παρουσία στους οχτώ είναι γεγονός. Η Εθνική Εφήβων κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Λετονίας στη φάση των 16. Και τώρα καλείται να προσπεράσει ένα ακόμη εμπόδιο: Την αήττητη ομάδα της Τουρκίας.

Το βραβείο είναι πολύτιμο, καθώς θα φέρει την ελληνική ομάδα στους ημιτελικούς πια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18. Ο Γιώργος Καμπερίδης και ο Κώστας Καμπουρίδης είναι δύο από τους παίκτες που έχουν το δικό τους μερίδιο στην πορεία της ομάδας.

Οι δυο τους συμφωνούν σε μία λέξη όταν τίθεται η ερώτηση για τη νίκη επί της Λετονίας: Άμυνα. «Το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα και η ομαδική δουλειά», θα τονίζει ο Καμπερίδης, για να πιάσει το ίδιο σημείο αφετηρίας και ο Καμπουρίδης: «Η νίκη προήρθε από την άμυνα, την ομαδικότητα και στις δύο άκρες του παρκέ, αλλά και το πάθος που βγάλαμε. Μείναμε συγκεντρωμένοι και παίξαμε με όλη μας την ενέργεια για να πάρουμε αυτό που θέλαμε.»

Ο κάθε παίκτης έδειξε να δίνει το κάτι παραπάνω στον αγώνα με την Λετονία προσφέροντας λύσεις και ανάσες σε καθοριστικά σημεία με ένα σουτ, ένα κλέψιμο, ένα ριμπάουντ, μία πάσα. Δεν θέλει ιδιαίτερη... φιλοσοφική αναζήτηση το «γιατί»: «Όλοι τα δώσαμε όλα για την νίκη. Αυτή ήταν που μας έσπρωξε όλους. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση», τονίζει ο Καμπερίδης, για να έρθει ο Καμπουρίδης να συμπληρώσει: «Ήταν μεγάλη η θέληση, η επιθυμία να βρεθούμε στους οχτώ. Θέλαμε να κάνουμε κάτι που αρκετοί θεωρούσαν «αδύνατο». Ε, κι εμείς θέλαμε να δείξουμε πως είναι δυνατό. Ο καθένας έπαιξε για την ομάδα και έδωσε το 100% μέσα στο γήπεδο».

Οι προημιτελικοί ήταν ο βασικός στόχος της ομάδας. Ήταν αυτό που από την αρχή δήλωσαν όλοι. Μήπως τώρα που ο στόχος αυτός αποτελεί πραγματικότητα, νιώθουν οι παίκτες πιο... χαλαροί; Η απάντηση αρνητική και με κατηγορηματικό τρόπο και από τους δύο. «Ήταν στόχος η οχτάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα επαναπαυθούμε. Αυτό σημαίνει απλά πως έχουμε έναν άλλο στόχο μπροστά μας και θα τα δώσουμε όλα με την Τουρκία», ξεκαθαρίζει ο Καμπερίδης, για να έρθει ο συμπαίκτης του να συνηγορήσει: «Αυτό που έγινε είναι πως με την πρόκριση στους προημιτελικούς μας έφυγε το άγχος. Δεν θα υπάρχει στον αγώνα με την Τουρκία. Αυτό που θα υπάρχει σίγουρα και πάλι θα είναι η επιθυμία μας για νίκη και για τη νίκη θα παίξουμε, όπως σε κάθε αγώνα.»

Όπως παραδέχονται και οι δύο την Τουρκία δεν την έχουν παρακολουθήσει ιδιαίτερα ως τώρα, αλλά από σήμερα τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς θα την αναλύσουν με το τεχνικό επιτελείο στο ρεπό που έχει το πρόγραμα. Φροντίζουν όμως και οι δύο να υπογραμμίσουν πως «δεν φοβόμαστε την Τουρκία», για να προσθέσουν: «Είναι καλή ομάδα, το γνωρίζουμε, αλλά αν παίξουμε με πάθος και ενέργεια μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Η Εθνική Εφήβων θα αποφύγει αυτό το «ψυχοφθόρο» 9-16 και τις σκέψεις υποβιβασμού που κυνηγούν τις ομάδες που αγωνίζονται στο γκρουπ αυτό και χωρίς άγχος θα συνεχίσει. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βλασσόπουλος, έκανε λόγο για «κερασάκι στην τούρτα», αν έρθει και η πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Κωνσταντίνος Καμπουρίδης συνηγορεί: «Όλες οι ομάδες είναι καλές πια. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα όμως που να ξεχωρίζει. Θα βγάλουμε όλο το πάθος μας για μια νίκη απέναντι στην Τουρκία». Μην νομίζετε πως η άποψη του Γιώργου Καμπερίδη απέχει: «Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε μια δυνατή ομάδα, παίζουμε με πάθος. Μπορούμε... Και μένει να το αποδείξουμε στον αγώνα με την Τουρκία.»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια