Πορφυριακός: «Ολοένα και συχνότερα τα κρούσματα βίας σε όλες τις κατηγορίες της ΕΚΑΣΘ με πρωταγωνιστές γονείς αθλητών»

Ο ΑΣ Πορφυριακός Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του, επισημαίνει άλλη μία φορά πως τα κρούσματα βίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων γίνονται όλο και πιο συχνά σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ.

«Με λύπη διαπιστώνουμε πως έντονα φαινόμενα βίας εμφανίζονται σε αγώνες παιδικών και μίνι πρωταθλημάτων με τους γονείς των αθλητών να πρωταγωνιστούν σε σκηνές ντροπής για το άθλημα.

Ο ΑΣ Πορφυριακός έχει πολλάκις επισημάνει την ανάγκη για δραστική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και έχει προτείνει εξοντωτικές και παραδειγματικές τιμωρίες αθλητών, συλλόγων και προπονητών που συμμετέχουν ή προκαλούν τέτοια ανεπίτρεπτα γεγονότα καθώς και λίστες υπότροπων περιπτώσεων. Επίσης έχει επανειλημμένα ζητήσει την δημόσια ανακοίνωση των τιμωριών στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΑΣΘ, κάτι που ακόμα και σήμερα δεν συμβαίνει ή συμβαίνει με εξαιρέσεις.

Αν δεν βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο η ΕΚΑΣΘ για τα θέματα σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, τότε να είναι σίγουρη πως θα είναι συνένοχη στην απαξίωση του αθλήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια