Τι δήλωσαν Μασλαρινός, Καλογερόπουλος , Λύμουρα και Κόνιαλη για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών με το 80-49 επί του Αθηναϊκού στο ΚΓ «Μάκης Λιούγκας» στη Γλυφάδα.

Ο προπονητής του πρώτου φιναλίστ του θεσμού, Βασίλης Μασλαρινός, τόνισε: «Το τελικό σκορ δεν είναι αντιπροσωπευτικό του αγώνα ή της αξίας του Αθηναϊκού. Φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν αρκετά νευρικοί στο πρώτο διάστημα, αλλά στο δεύτερο προσέξαμε περισσότερο την επίθεσή μας και τις επιλογές μας και φτάσαμε στη νίκη».

Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά χρησιμοποίησε και αυτές που αποκαλούμε «μικρές», με τη διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για τον Μασλαρινό; «Το σημαντικό είναι να πάρουμε κάτι αγωνιστικά από όλα τα κορίτσια, να κερδίσουν κάτι κι αυτές. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόγραμμα που δουλεύει πολύ με τα μικρά κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ και ελπίζουμε κάποια στιγμή να βγάλουμε κι άλλα παιδιά που θα μπορούν να παίξουν».

Όσο για τον τελικό; «Δεν ξέρω τι θα γίνει ακόμη. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στον άλλον ημιτελικό και θα μιλήσουμε μετά».

Ο προπονητής του Αθηναϊκού, Γαβρίλος Καλογερόπουλος, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών: «Δεν μπήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Πραγματοποιήσαμε πολύ κακή εμφάνιση. Τελείωσε το παιχνίδι και δεν καταλάβαμε που βρισκόμαστε».

Η Λολίτα Λύμουρα ήταν ο... μαέστρος του ΠΑΟΚ στο παρκέ.

Δεν πήρε πολλές προσπάθειες, αλλά ήταν εκεί σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ για την ομάδα της. Η τελική στατιστική της έγραψε 5 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 29’38’’ στο παρκέ με μηδέν λάθη!

Η Λύμουρα αρνείται τον χαρακτηρισμό «εύκολο» για το παιχνίδι: «Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για εμάς. Από την αρχή του αγώνα λέγαμε πως χρειάζεται προσοχή. Ο Αθηναϊκός είναι ανταγωνιστική ομάδα. Ξέραμε πως η ξένη του είναι τραυματίας και είχε προβλήματα, αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς ήμασταν συγκεντρωμένες, κάναμε ότι μας είπε το τεχνικό τιμ και έτσι ήρθε αυτή η νίκη».

Η Λύμουρα απάντησε στην ερώτηση και για τη δική της παρουσία μέσα από τη γραμμή και της στατιστικής: «Δεν έχω αθλητικά προσόντα. Αυτό που χαρακτηρίζει το παιχνίδι μου είναι το μυαλό. Και επίσης ασπάζομαι αυτό που είχε πει ο Παναγιώτης Γιαννάκης πως μία πάσα κάνει δύο ευτυχισμένους. Μου αρέσει να τροφοδοτώ έτσι τις συμπαίκτριές μου».

Η παρουσία των «μικρών» στο τέλος του αγώνα είχε ιδιαίτερη σημασία για την διεθνή γκαρντ, καθώς και η ίδια έχει περάσει από τη διαδικασία του αναπτυξιακού προγράμματος και όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες: «Είναι κάτι καλό για μένα... Βλέπετε κι εμείς σταματήσαμε, μεγαλώσαμε, αν και δεν μας φαίνεται. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη δύναμη και στις μικρές ηλικίες. Έχουμε και το Πανελλήνιο Νεανίδων μέσα στη μεγάλη εβδομάδα που συμμετέχει η ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που έδειξαν στο γήπεδο πόσο ταλαντούχες είναι».

Όσο για τον τελικό; «Ήταν στόχος μας από την αρχή της χρονιάς η πρόκριση στον τελικό. Θα ξεκουραστούμε τώρα, να φανούμε ανταγωνιστική ως ομάδα. Θα τα δώσουμε όλα και αυτό είναι υπόσχεση».

Μην ψάχνετε πάντως για γούρι. Όλα είναι στο... χέρι της: «Είναι το... μανικιούρ. Το έκανε πριν από το φάιναλ φορ όπως και όλες μας στο Beauty Icon που είναι και χορηγός της ομάδας».

Η πρόκριση στον τελικό πάντως αφιερώνεται αλλού: «Στον κόσμο του ΠΑΟΚ και σε όλα τα τμήματα της ομάδας».

Κόνιαλη: «Δεν τα καταφέραμε»

Η πλέι μέικερ του Αθηναϊκού Σταύρια Κόνιαλη, φανερά απογοητευμένη από την ήττα και την εμφάνιση της ομάδας στον ημιτελικό, τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Είχαμε κάνει την προετοιμασία μας για τον αγώνα, αλλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Δεν βρεθήκαμε σε καλή αγωνιστική ημέρα. Μαζέψαμε τη διαφορά στο ημίχρονο, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ξέφυγε ο ΠΑΟΚ. Ήταν ένα νοκ άουτ παιχνίδι και δεν τα καταφέραμε. Πάμε τώρα για τον αγώνα της Κυριακής για το καλύτερο δυνατό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια