Πρωταθλητής παίδων στην ΕΚΑΣΘ ο ΠΑΟΚ-Επικράτησε με 53-67 του Αρη στον άτυπο τελικό-Φωτορεπορτάζ του Κώστα Γκόρα

Καλύτερος στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ (επιμέρους σκορ 18-5) επικράτησε καθαρά του Αρη με 67-53 και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή παίδων της ΕΚΑΣΘ.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με βολή του Κωστίκα, όμως ο Ζούντσας με τρίποντο έκανε το 3-1. Η απάντηση ήρθε με τον ίδιο τρόπο από τον Τουλούπη και ο Κλωνάρας με βολές έκανε το 3-6 για τον ΠΑΟΚ. Ο Σιδηροηλίας μείωσε με βολή και ο Κωστίκας έφερε νέο νταμπλ σκορ για τους «ασπρόμαυρους». Με τρίποντο του Κουρτίδη, ο Αρης μείωσε στον πόντο, όμως ο Τουλούπης και ο Κλωνάρας έκαναν το 7-12 , με αποτέλεσμα το πρώτο τάιμ-άουτ από τον Μιχάλη Τσάικο, 5:11 για το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Ταζόπουλος ανέβασε κι άλλο τη διαφορά με σουτ δύο πόντων, για να μειώσει με το δεύτερό του τρίποντο ο Ζούντσας. Ο Βακουφτσής με βολή, ο Κλωνάρας με κάρφωμα σε αιφνιδιασμό και ο πρώτος με άλλες δύο βολές και καλάθι έφεραν προβάδισμα 11 πόντων για τον ΠΑΟΚ (10-21). Ο Βουρτζούμης με τρίποντο μείωσε προσωρινά,   όμως ο Κλωνάρας έκανε το 13-23, για να τελειώσει η πρώτη περίοδος με γκολ-φάουλ του Σιδηροηλία.

Ο Κουρτίδης μείωσε σε 18-23, όμως ο ΠΑΟΚ με Ιατρίδη και βολές του Βακουφτσή ξέφυγε πάλι με εννέα. Ο Διαλεσιώτης μείωσε και ο Καραγεωργίου με μία βολή έκανε το 20-28. Ο Κουρτίδης με τέσσερις βολές και ο Κλωνάρας με άλλες δύο, έφεραν τη διαφορά στους έξι. Διαλεσιώτης και Πράπας με δίποντο και τρίποντο έφεραν τη διαφορά στον πόντο (29-30), σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.  

Κλωνάρας και Βακουφτσής έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων για τον ΠΑΟΚ, Διαλεσιώτης και Ζούντσας ξαναπήγαν τη διαφορά στον πόντο. Ο Ταζόπουλος έκανε το 33-36 και ο Πράπας με τρίποντο ισοφάρισε για τον Αρη. Ο Κουρτίδης με βολές έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στους «κίτρινους» και ο Ταζόπουλος ισοφάρισε εκ νέου. Ο Κουρτίδης με δίποντο και τρίποντο έδωσε διαφορά πέντε πόντων στο Αρη στο 24ο λεπτό. Ο Κλωνάρας μείωσε σε 43-40, ο Σιδηροηλίας έκανε το +5, όμως ο Καραγεωργίου με συνεχόμενα καλάθια πλησίασε στον ένα για τον ΠΑΟΚ. Ο Σιδηροηλίας με τρίποντο έκανε το 48-44 και ο Τουλούπης μείωσε στον πόντο με τον ίδιο τρόπο. Ο Κλωνάρας με κάρφωμα έδωσε προβάδισμα μετά από ώρα στον «Δικέφαλο» και έκλεισε την τρίτη περίοδο.    

Ο Ταζόπουλος σημείωσε τους πρώτους πέντε πόντους του τελευταίου δεκαλέπτου ο Καραγεωργίου έκανε το 48-55 και ο Βακουφτσής με τρίποντο έδωσε διαφορά δέκα πόντων στον ΠΑΟΚ.  Ο Κυριάκος Πετανίδης με τρίποντο μείωσε για τον Αρη, όμως ο Τουλούπης απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Βακουφτσής έκανε το 51-63 και ο Τουλούπης έδωσε διαφορά 14 πόντων για τον ΠΑΟΚ. Ο Διαλεσιώτης μείωσε όμως ο Κλωνάρας διατήρησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα.

Μεγάλη εμφάνιση για τον Κλωνάρα από τους νικητές, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Τουλούπης, Ταζόπουλος, Βακουφτσής και Καραγεωργίου. Από τον Αρη ξεχώρισε μόνο ο Κουρτίδης.
Δεκάλεπτα: 16-23, 29-30, 48-49, 53-67
Διαιτητές: Σιμητόπουλος-Σιταρίδης
ΑΡΗΣ(Τσάικος): Κοτρώτσιος, Πράπας 6(2), Ζούντσας 8(2), Καταφυγιώτης, Πετανίδης Κ. 3(1), Κουρτίδης 16(2), Σιδηροηλίας 9(1), Διαλεσιώτης 8, Βουρτζούμης 3(1).
ΠΑΟΚ(Ζαφειρούδης-Αλεξανδρίδης): Κλωνάρας 21, Τσίρμπας, Ταζόπουλος 11(1), Βακουφτσής 10(1), Κωστίκας 3, Καραγεωργίου 7, Ιατρίδης 2, Τουλούπης 13(3), Φίλλιος.

Η τελική βαθμολογία

ΠΑΟΚ 10
Αρης 9
Μαντουλίδης 8
ΔΕΚΑ 7
ΧΑΝΘ  6
ΑΣ Πανόραμα 5















Ο αγώνας είναι προσφορά:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια